Debandzooi
Image default
Huishoudelijk

Een waterontharder in huis, zo werkt dat

Steeds meer huishoudens maken gebruik van een waterontharder. Dankzij het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken, wordt het alsmaar waardevoller om er voor te zorgen dat dat water ook daadwerkelijk schoon is. Hoewel de mineralen calcium en magnesium zo slecht niet zijn voor ons mensen, is het wel erg vervelend voor ons huishoudelijk apparatuur. Om de boel een beetje schoner te houden, is het aan te raden om een waterontharder in jouw huis te plaatsen. Maar, hoe werkt dat dan?

Hoe werkt waterontharder tx5000?

Waterontharder tx5000 maakt gebruik van twee magnetische velden die om de waterleiding heen vast worden gemaakt. De mineralen calcium en magnesium komen niet door het magnetisch veld heen en zo wordt er voor gezorgd dat de mineralen het water niet verder kunnen verharden. De kalkaanslag in het water dat door de magnetische waterontharder stroomt verdwijnt voor een groot deel. Iedere woning waar een pvc of koperen waterleiding met een dikte tussen de 15mm en 60mm kan een waterontharder dragen. Het is belangrijk om te bekijken of er voldoende ruimte om de buis heen is.

De levensduur van waterontharder magneet tx5000

Direct na plaatsing begint de gekochte waterontharder magneet te werken. Het duurt enkele weken voordat het resultaat van de plaatsing daadwerkelijk zichtbaar wordt. Je ziet dan een groot verschil in hoeveelheid kalk dat door het water jouw huis in stroomt. De leeftijd van de woning en waterleidingen speelt wel een rol hierin. Het spreekt vanzelf dat een waterontharder magneet tx1000 in een ouder pand er langer over doet voordat resultaten zichtbaar worden dan in een nieuwbouwwoning. 

Een waterontharder magneet kopen

Zoals we al zeiden is het belangrijk om te letten op de ruimte om de waterleiding heen. Daarnaast is het belangrijk om ook te bekijken welke soort buizen er in jouw huis gebruikt worden om het water zich te laten verplaatsen. Koop je een waterontharder magneet? Dan is het heel makkelijk om die zelf te plaatsen. Deze installeer je in de meterkast, voor of na de watermeter. Een laatste optie is om de waterontharder in de kruipruimte te plaatsen.

https://www.tx5000waterontharder.nl/