Debandzooi
Image default
Huishoudelijk

Hoe professionals schoonmaken

Heeft u moeite met het schoonmaken van uw huis? Maakt het uit in welke volgorde je je huis schoonmaakt? Het antwoord is, zeker ja. Hoewel de volgorde van de schoonmaak belangrijk is als het gaat om efficiëntie, zijn er ook enkele tips voor routinematige schoonmaak die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je huis altijd schoon blijft. Als je al een tijdje niet hebt schoongemaakt, dan zal alles doen waarschijnlijk helpen. Maar als je regelmatig je huis of appartement schoonmaakt, en je wilt tijd besparen, dan is er zeker een juiste manier om het te doen. Je kunt meer lezen over hoe je een wekelijks schoonmaak schema maakt in onze volgende post.

 

Tijd besparen met schoonmaken

Als u op mij lijkt, is u dit in het verleden zeker overkomen. In dat geval ben je je er waarschijnlijk van bewust dat het vaak helpt om een plan te hebben. Het schoonmaken van uw huis kan vergelijkbaar zijn en het hebben van een plan voor de taken kan een groot verschil maken. Als je eenmaal een bepaalde kamer of een bepaald gedeelte van je huis hebt schoongemaakt, wil je er niet meer aan komen tot de volgende keer dat je moet schoonmaken.

 

Stappen om productief schoon te maken

 

1. Begin met de schoonmaakwerkzaamheden waarbij chemicaliën moeten intrekken

U kunt bijvoorbeeld beginnen met de vaatwasser in te ruimen en te laten draaien, ovenreiniger in uw oven te spuiten, aan een lading wasgoed te beginnen, of bleekmiddel in uw toilet te gieten. Al deze dingen werken ofwel terwijl je aan het schoonmaken bent, of maken het schoonmaken gemakkelijker wanneer je bij deze delen van je huis komt.

 

2. Ruim eerst op

Voor elke kamer geldt dat het veel makkelijker is om schoon te maken als je niet een heleboel troep in de weg hebt staan. Daarom is de beste volgorde om je huis schoon te maken door rommel te verwijderen en op te ruimen voordat je je handen vuil maakt.

Dit is vooral belangrijk als het gaat om het schoonmaken van je keuken, badkamers en vloeren. Zoals thuisorganisatiegoeroe Marie Kondu zegt “alles heeft een thuis”. Als al je spullen een thuis hebben, is het makkelijker om te weten waar je alles moet laten als je aan het opruimen bent.

 

3. Sanitaire voorzieningen eerst!

Badkamers en keukens staan bekend als ‘natte ruimtes’. Deze nemen vaak de meeste tijd in beslag om schoon te maken. Daarom moeten ze als eerste aan de beurt komen bij het schoonmaken van uw huis. Gebruik ook poetspapier om goed alles na te vegen. De schoonmaakmiddelen hebben de tijd gehad om in te trekken, dus zal het werk gemakkelijker gaan.

 

4. Maak schoon van boven naar beneden

Er is niets erger dan iets schoonmaken en het dan weer opnieuw te moeten schoonmaken. Als u uw huis stofzuigt, zal het stof vallen en neerdwarrelen op tafels, bankbladen en de vloer. Als u dit als laatste doet, zult u merken dat u deze oppervlakken opnieuw moet schoonmaken nadat u hebt afgestoft. Werk met de zwaartekracht mee, niet ertegen!

 

5. Maak de vloeren als laatste schoon

Dit is waarschijnlijk het makkelijkste deel van je klus. Daarom is het ‘t laatste in de volgorde om je huis schoon te maken. Bovendien is al het stof nu al gaan liggen. Dat maakt het makkelijker om te dweilen en te stofzuigen.

https://omnimar.nl/17-poetspapier

Gerelateerde artikelen

Een waterontharder in huis, zo werkt dat