Debandzooi
Image default
Management

MBA in administration

Vereisten voor kandidaten voor een MBA-graad

Elk MBA programma stelt andere eisen. Meer prestigieuze programma’s of scholen zullen meer concurrentie hebben, en deze programma’s zullen vaak meer eisen stellen aan kandidaten alvorens ze in de school toe te laten. Bijvoorbeeld, de volgende lijst is afkomstig van de Universiteit van Washington (Bothell)’s MBA programma toelatingseisen:

 

Twee of meer jaren van full-time, professioneel niveau werkervaring.

Twee (of meer) korte essays.

Twee professionele referenten.

Officiële 4-jarige Bachelor’s degree transcript.

Aantonen van Engelse taalvaardigheid (programma en kandidaat afhankelijk)

Minimaal 3.0-grade point average voor de afgelopen 90 kwart credits of 60-semester credits.

Gesprek met toelatingscommissie voor aanvaarding of beslissing.

Sommige programma’s vereisen de indiening van een GMAT/GRE-score. Andere programma’s zoals UW-Bothell kan tijdelijk hebben afgezien van de eis.

MBA Graad Kosten

Aangezien programma’s verschillende diensten en voordelen bieden, zullen de kosten van een MBA sterk variëren per programma en school. Top-tier MBA-programma’s zullen vaak duurder zijn dan lokale, kleinere opties.

 

In 2022 bedroeg het eerstejaars budget voor het Wharton MBA programma bijna $119.000. Dit omvat $ 85.000 voor collegegeld, $ 23.000 voor kost en inwoning, $ 7.000 voor boeken en benodigdheden, en $ 4.000 voor ziektekostenverzekering. Wharton biedt vele Fellowship Programs aan om de financiële last van het programma te verlichten.

6

 Andere voltijdse programma’s van twee jaar kunnen vergelijkbare uitgaven opleveren; een geschat tweejarig programma aan de Universiteit van Chicago kost bijna $156.000.

7

 

Kortere termijn of online programma’s kunnen aanzienlijk goedkoper zijn. Bijvoorbeeld, een online MBA aan het Eller College of Management via de Universiteit van Arizona kost $ 51.525. Het programma wordt gepromoot als voltooibaar in zo weinig als 14 maanden.

8

 

MBA Salaris Voordelen

Het resultaat van een MBA is vaak dat men over grotere vaardigheden, capaciteiten en professionele bekwaamheid beschikt, wat tot een succesvollere carrière zal leiden. Hoewel een MBA resulteert in een materiële kosten op korte termijn, is het vaak de bedoeling om deze dekking na verloop van tijd terug te verdienen met een hoger salaris.

 

Volgens Glassdoor ontving een MBA eind 2021 een gemiddeld jaarlijks vergoedingspakket van ruwweg $106.000. Het salaris is historisch gezien scheefgetrokken naar houders van een diploma met ervaring. Personen met één jaar of minder ervaring verdienden minder dan 104.000 dollar per jaar, terwijl personen met meer dan 15 jaar ervaring meer dan 144.000 dollar verdienden.

9

 

Ter vergelijking, MBA houders verdienen vaak aanzienlijk meer dan undergraduate business majors. Uit een studie van William & Mary uit 2019 bleek dat het salaris van MBA-houders twee keer zo hoog was als dat van bachelors.

10

 

Wat betekent MBA?

MBA staat voor Masters of Business Administration. Een MBA is een geavanceerde graad die theoretische en praktische training biedt in bedrijfsprincipes en leiderschapsvaardigheden. MBA-afgestudeerden behalen deze postdoctorale graad om hun marktwaarde als professional verder te vergroten.

 

Wat is het salaris van een MBA?

In december 2021 verdiende een MBA naar schatting $106.000 per jaar. Het loon is sterk afhankelijk van de industrie, het bedrijf, en de onderliggende positie die de afgestudeerde bekleedt. Dezelfde salarisgegevens geven bijvoorbeeld een mogelijke salariswaaier aan tussen $45.000 en $518.000 per jaar voor een MBA.

9

 

Waar is een MBA goed voor?

Een MBA is goed voor twee primaire doeleinden. Ten eerste, business professionals die een MBA behalen ondergaan een rigoureuze reeks lessen die de vaardigheden van de kandidaat verbeteren. Aan het einde van een MBA-programma moet de MBA-kandidaat nieuwe vaardigheden hebben geleerd, zijn netwerk hebben uitgebreid, beter begrijpen hoe problemen strategisch moeten worden aangepakt en een bekwamere professional zijn.

 

Het tweede grote voordeel van een MBA is dan weer dat de kandidaat aantrekkelijker wordt voor zijn werkgever. Gewapend met een grotere vaardigheden hebben MBA-kandidaten vaak een voordeel bij het zoeken naar een baan en kunnen zij een hoger salaris afdwingen. In het algemeen maakt het bezit van een MBA een werknemer meer gewenst voor een bedrijf om in dienst te nemen en te houden.

 

Wat zijn de nadelen van een MBA?

Het behalen van een MBA wordt beschouwd als een zeer inspannende onderneming. Om te beginnen is het voor MBA’s meestal moeilijker om binnen te geraken. Kandidaten kunnen het veeleisend vinden om een cv samen te stellen dat indrukwekkend genoeg is om tot hun doelprogramma te worden toegelaten. MBA-programma’s kunnen ook duur zijn. Niet alleen is er een aanzienlijke financiële last, MBA-kandidaten kunnen zich genoodzaakt zien hun werk af te bouwen of te stoppen met werken terwijl ze hun diploma behalen. Hoewel een MBA een aanzienlijke waarde op lange termijn heeft, zijn er verschillende hindernissen die een kandidaat op korte termijn moet overwinnen. 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

https://www.newbusinessmanagement.com/