Debandzooi
Image default
Sport

Ruitersportkleding die comfort en design met elkaar combineert

In de ruitersport is je uitstraling net zo belangrijk als je sportieve prestaties. Een dressuurwedstrijd of springconcours stelt eisen aan de uitrusting van zowel ruiters als paarden. Je bent dus op zoek naar kleding en andere uitrusting die comfort en een mooie snit met elkaar combineert.

Verplichte uitrusting bij spring- en dressuurwedstrijden

Bij een dressuurwedstrijd zijn de kledingvoorschriften een stukje strenger dan bij een springconcours. Zo mag je bij een springwedstrijd zelf bepalen of je een wedstrijdjasje draagt of niet, terwijl dit bij een dressuurwedstrijd altijd verplicht is. Bij het springen mag je ook een zomeroutfit aan, wat betekent dat een wedstrijd polo voldoende is. PS of Sweden heeft een aantal mooie wedstrijdshirts in het assortiment. Wil je wel een wedstrijdjasje dragen of neem je deel aan een dressuurwedstrijd waarbij dit verplicht is? Kijk dan is bij Samshield kleding voor verschillende mooie items. In veel gevallen kan wedstrijdkleding zelfs op maat gemaakt worden!

Stijlvolle items voor veiligheid van paard en ruiter

Stijl is natuurlijk belangrijk maar wedstrijdkleding dient natuurlijk ook een praktisch doel. Zo heb je een rijbroek nodig die comfortabel blijft zitten, zonder af te zakken of juist op te kruipen, die niet gaat schuren en zoveel mogelijk bewegingsvrijheid biedt. Een Vestrum rijbroek is een uitstekende keuze die aan al je eisen voldoet.

Denk daarnaast ook aan je eigen veiligheid en die van je rijdier. Een paard bescherm je tegen beenproblemen met stijlvolle bandages en om de rug te beschermen tegen het schuren van het zadel, gebruik je een professioneel dekje. Voor jezelf zorg je voor een goede Samshield cap die je hoofd optimaal beschermt, mocht je onverhoopt een keer van het paard vallen of je hoofd stoten. Deze helmen zijn niet alleen erg veilig maar ook lichtgewicht en hebben een uitstekende luchtdoorstroming. Zo staat de helm de hele dag comfortabel op je hoofd, zonder dat je gaat zweten.