Debandzooi
Image default
Bedrijven

Renovatie of uitbreiding op het programma?

Heb jij een renovatie of verbouwing op het programma staan in de nabije toekomst? Bereid je voor! Zeker wanneer het de eerste keer is dat je zoiets gaat doen kan het best hectisch zijn. Er komt namelijk heel wat meer bij kijken dan je van tevoren denkt. Een renovatie of verbouwing kost hoe dan ook veel geld. Wel is het zo dat je huis erna meer waard is. Buiten dat geniet je zelf natuurlijk ook van je nieuwe badkamer of aanbouw. Een budget opstellen kan moeizaam gaan, aangezien je nooit weet hoe het kostenplaatje eruit gaat zien.

 

 

Onvermijdelijke kosten

Om een goed beeld voor jezelf te creëren kun je alle kosten verdelen in 3 sectoren. Je hebt de kosten voor het materiaal, de kosten voor de manuren die je inschakelt en de voorrijkosten die je een bedrijf betaald. Verder moet je zelfs beslissen welke materialen je wilt gebruiken, een bouwcontainer huren, aanwezig zijn op locatie van de verbouwing en nog veel meer. Kortom, een verbouwing is nog al wat.

Laten we eerlijk zijn, niemand wilt teveel betalen. Wij houden ervan om zoveel mogelijk geld in onze zakken te laten. Probeer dus waar mogelijk te kosten te drukken. Doe dit door hulp te vragen van vrienden of familie die je eventueel zouden kunnen helpen in het weekend. Natuurlijk kun je niet alles zelf. Een bouwcontainer huren of een gevelrenovatie zijn dingen waar je gewoon niet mee weg komt zonder te betalen.

 

Steek je handen zelf uit de mouwen!

Om ervoor te zorgen dat je kosten zo laag mogelijk houdt kun je bij sommige klusjes je handen zelf uit de mouwen steken. Vaak zitten de kosten die je kunt reduceren in het huren of kopen van tools als behangmachines en dat soort spullen. Meestal ken je wel een vriend of heb je een neef die er een heeft. Dit kost je waarschijnlijk niets. Verder kun je ook proberen om zelf al iets te slopen. Ook al zijn het maar een paar kleine dingetjes, deze wegen toch zwaar mee.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/