Debandzooi
Image default
Bedrijven

4 belangrijke elementen tijdens opleveringsschoonmaak

Bij het opleveren van een nieuw huis is het altijd fijn als het huis al helemaal schoon is. Het kan soms alleen nog wel eens zo zijn dat dit niet zo is en dat maakt het erg vervelend voor jou, vlak voordat je in je nieuwe huis of bedrijfspand gaat verhuizen. Gelukkig bestaat er zoiets als opleveringsschoonmaak. Wat houd dit in? Een bedrijf die opleveringsschoonmaak doet zorgt er voor dat het gebouw, pand of huis spik en span is en niet alleen van de binnenkant maar ook helemaal van de buitenkant. Dit maakt het natuurlijk een stuk fijner en makkelijker om te gaan verhuizen en zo zorg je ook dat meteen alle meubels en accessoires die er worden geplaatst niet vies worden van een verbouwing waar veel stof is achtergebleven. Er zijn een aantal kenmerken die belangrijk zijn bij een opleveringsschoonmaak, die lees je hieronder!

4 meest belangrijkste elementen bij opleveringsschoonmaak.

  • Afhankelijk van het pand of doel van de opleverings schoonmaak zijn er verschillende belangrijke elementen. Eén van die belangrijke elementen is het tijd calculatiesysteem. Het systeem moet nauwkeurig gedaan worden dan kost vaak veel tijd. In elke ruimte moeten elementen geïnventariseerd worden en die worden volgens een schoonmaakprogramma gereinigd. 

  • Er wordt gewerkt met kengetallen, een ruimtecategorie die samengesteld is op basis van een inventarisatie. Door Middel van het gebruik van kengetallen kan er beter beoordeeld worden hoeveel tijd er besteedt gaat worden aan de grootte van het gebouw.

  • Calculeren op basis van productienormen wordt minder vaak gebruikt omdat het minder geschikt is om op een verantwoorde manier tijd te calculeren. Echter wordt er wel gebruik gemaakt van een productie die per uur de m2-prestatie werkt. Je kunt er wel een snelle geschatte begroting mee doen.

  • Calculeren met computer apparatuur wordt steeds vaker gedaan. De computer vraagt om bepaalde gegevens, daarvan wordt een calculatie gedaan van de duur van de schoonmaakwerkzaamheden.