Debandzooi
Image default
Winkelen

waarvoor is een etalage?

Waarvoor is een etalage?

Een etalage trekt de aandacht van de mensen en zorgt voor aandacht voor de winkel. Iedereen die langs loopt kijk naar je etalage maar slechts een paar lopen naar binnen daarom moet je je etalage zo aankleden en inrichten dat het voor meer mensen aantrekkelijk word om je winkel naar binnen te lopen.

Aandachtspunten etalage

Een goede etalage heeft een paar belangrijke aandachtspunten die cruciaal zijn voor het oog van de klanten en om de aandacht te trekken. Het zijn eigenlijk vijf hele makkelijke punten maar worden soms wel nog eens over het hoofd gezien bij een winkel of bedrijf houder.

  1. Je etalage aanpassen aan het seizoen, door de etalage aan te kleden naar het seizoen trekt het makkelijker mensen en ziet je winkel ook up-to-date uit. In de zomer bijvoorbeeld een zonnebril en een goed en in de winter mutsen, sjaals of nep sneeuw het kan allemaal naar je eigen stijl en smaak.
  2.  Interactie in je etalage door interactie met de klant is het vaak zo dat het de kant sneller naar binnen laat komen. Dit doe je bijvoorbeeld door muziek bij de etage af te laten spelen of door iets wat bewegend in je etalage te zetten.
  3.  Kleur gebruik in je etalage maak de etalage opvallend door meer kleur in de etalage te zetten en gebruik opvallende objecten zoals ballonnen, banners of opblaasbare objecten.

 

Etalage materialen

Er zijn verschillende etalagematerialen waar gebruik van kan worden gemaakt. Zoals plastic, karton, glas of hout. Er zijn ook verschillende voorwerpen waar je gebruik van kunt maken bijvoorbeeld van een zonnebril tot een muts of een paspop. Er worden tegenwoordig ook hele mooie etalages gemaakt door middel van karton het klinkt misschien niet logisch maar het bestaat echt en is nog eens handig ook.  Een etalage van karton heeft een paar voordelen het is niet heel duur, makkelijk op te bergen, vaak te vernieuwen en u kunt het zelf ontwerpen.

Bent u nog opzoek naar een etalage maar even inspiratie loos of kunt u wel wat hulp gebruiken? Ga dan naar www.endlessbranding.com

 

 

https://endlessbranding.com/etalagemateriaal