Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Ik heb een nieuwe auto maar wil eigenlijk meer

Je raakt langzaam op je auto uitgekeken. Je weet waar elk knopje zit. Waar elk lampje voor staat. Wat hij allemaal kan op de weg. Hoelang je echt maximaal met een tank doet. Een nieuwe auto kopen is je eigenlijk te duur en een tweede hands is een no-go. Eigenlijk wil je meer uit je huidige auto halen. Is iets waar mee ik meer uit mijn auto haal en toch dezelfde auto kan blijven rijden?

Dit is een vraag die verschillende nieuwe autobezitters zichzelf stellen, en er is een oplossing. Chiptuning! Door chiptuning kunt u uw auto op veel manieren verbeteren. Het is volledig volgens de wet in Nederland. Chiptunning is de ontwikkeling op het gebied vermogen. Via chiptunning probeert men het vermogen van nieuwe auto’s te vergroten. Het is een slimme zet om je eerst goed te oriënteren op dit gebied. Hieronder vind je de uitleg die je bij deze oriëntatie nodig hebt.

Wat is belangrijk bij het laten tunen van mijn auto?

–          Houd er rekening mee dat u de auto mogelijk opnieuw moet controleren bij de RDW en dat u moet weten hoeveel PK uw auto heeft. Dit geldt voor een vermogenstoename van 20%. Bovendien moet u contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij voordat u de auto aanpast. Verzekeringsmaatschappijen willen meestal dat u meer informatie geeft over getunede auto’s.

–          Pas de auto pas aan na 10.000 kilometer. Er zijn een aantal voorbeelden van mensen waarbij zij meteen hun auto laten aanpassen. Als uw auto kapot gaat en een probleem veroorzaakt door een fabrieksfout, kan de fabrikant afzien van de fabrieksgarantie. Na 10.000 km zijn meestal de meeste problemen vaak al opgetreden. Een mooi voordeel is dat je weer de ervaring krijgt dat in een nieuwe auto rijdt. Tijdens de aankoop en na afstelling van de chip.

Waarom is tunen goed voor mijn auto?

Door gebruik te maken van chiptuning kan er meer Pk’s worden gecreëerd. Chiptuning kan er ook voor zorgen dat de auto zuiniger is qua brandstof. Chiptuning kost 200 tot 400 euro en kan tot 30% boost van het vermogen geven. Daarnaast zakt het brandstofverbruik met 10% tot 15%. De prijsindicatie van de eerste stage chiptunning is ongeveer 300 euro. Er zijn verschillende manieren om chiptuning toe te passen.

Ook jij rijdt weer met plezier door chiptuning!

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-venlo