Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Maak je dak weer tip top in orde

Als je eens door je wijk loopt, dan zal je waarschijnlijk opvallen hoe veel verschillende soorten daken er op huizen staan. Je hebt allereerst natuurlijk de puntdaken, een echte klassieker in Nederland. Ook heb je platte daken, die zie je tegenwoordig ook veel. Vooral op flats en lage rijtjeshuizen zijn de platte daken populair. Dan heb je ook nog huizen die een mix van een punt dak en een plat dak hebben, meestal in de vorm van een afgeplatte punt. Tot slot zijn er ook nog andere daken die alle vormen en maten kunnen aannemen. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat wel in een of andere stad.

 

Wat zou er gebeuren als we helemaal geen daken meer hadden? Ten eerste zouden we dan erg nat worden, hier in Nederland in ieder geval. Bovendien zou het dan wel heel koud worden in de winter, de stookkosten zouden de lucht in schieten, letterlijk. Kortom, het is maar goed dat elk gebouw, elk huis een dak heeft. Als er niets mis is met je dak, hoef je je er geen zorgen over te maken. Maar wat als je merkt dat er schimmel plekken ontstaan onder je platte dak? Dan is het tijd om in actie te komen!

 

Wanneer je zelf merkt dat er iets mis is met je platte dak, dan doe je er goed aan om een belletje te doen naar Dakbeheer Hermans, een ervaren dakdekkersbedrijf. Zij kunnen jou allereerst goed adviseren, misschien wel in combinatie met een gratis inspectie van het dak. Als je er dan samen achter komt dat een plat dak reparatie wel echt nodig is, dan moet je dat niet gaan uitstellen. Problemen met je dak wil je koste wat kost voorkomen, dat levert alleen nog maar gedoe op. Waar wacht je nog op? Check je dak!

https://www.economy.nl/