Debandzooi
Image default
Bedrijven

Een kijkje in de wondere wereld van led verlichting

Staat u op het punt nieuwe LED verlichting bedrijfshal aan te schaffen? Er zijn allerlei soorten lampen om uit te kiezen. We beschrijven er een aantal. Led spots zijn in veel situaties erg handig. Je kunt ze los ophangen of in het plafond verwerken. Spots voor aan de muur zijn er ook, net als led spots in een armatuur. Bijzonder flexibel zijn led strips. Je kunt er bijvoorbeeld een bepaald deel van de ruimte mee accentueren. Een strip kan ook als achtergrondverlichting dienst doen. Voor vochtige omgevingen zijn er waterdichte led-strips. Bouwlampen mogen in een bedrijfshal niet ontbreken. Ze kunnen een hele muur beschijnen en ook voor extra licht bij een bepaalde machine zorgen. Groot voordeel is natuurlijk dat je deze losse lampen gemakkelijk van de ene naar de andere hoek verplaatst.

Als we het hebben over industriele LED verlichting mogen we led tl-lampen niet overslaan. Veel led tl’s passen in klassieke tl-behuizingen. Zijn de armaturen nog in orde, dan hoeft u dus geen nieuwe aan te schaffen. Andere voordelen van led tl’s in vergelijking met de oude tl-buizen zijn:

-ze gaan lang mee;

-ze verbruiken weinig stroom;

-ze zijn goed voor het milieu, want ze kunnen volledig worden gerecycled;

-ze gaan direct aan (geen opwarmtijd!);

-ze worden niet / nauwelijks warm;

-ze beschadigen minder snel door regelmatig aan- en uitdoen;

-ze geven mooi en goed licht af in een kleur waarbij het aangenaam werken is;

-ze geven slechts een fractie minder licht naarmate ze ouder worden.

Een led die we tot slot nog graag bespreken is het paneel. De twee gangbare maten zijn 120 bij 30 cm en 60 bij 60 cm. Moderne led-panelen zijn strak vormgeven. Naast het feit dat ze uitstekend licht geven hebben ze een decoratieve waarde. Veel panelen zijn gemaakt van mat plexiglas. De standaard opties qua kleur zijn warm wit (3000 Kelvin), neutraal / helder wit (4000 Kelvin) en koud wit (6000 Kelvin).

https://www.leddesignholland.nl

Gerelateerde artikelen

Ansichtkaarten drukken

De Potter Media XL, een moderne drukkerij voor visuele communicatie

Een webshop beginnen?