Debandzooi
Image default
Kinderen

Hoe vind je een goede naam voor je kind?

Veel ouders hebben me in stilte verteld dat ze spijt hebben van hun babynaam en de schaamte die dat veroorzaakt. Sommigen vallen ten prooi aan trendy opties en realiseren zich kort nadat ze de naam op het geboortecertificaat van hun kind hebben laten zetten dat het een vergissing was. Anderen voelen zich onder druk gezet om een familienaamtraditie in ere te houden en eindigen met een naam die ze haten. En dan zijn er nog de ouders die het gewoon niet eens kunnen worden, zodat de ene ouder uiteindelijk met tegenzin toegeeft aan de andere. Stel je voor dat je kind Siri heet of nog erger, Syri! Of nog erger! “Hegoegal”!

 

In dit artikel ga ik jullie lekker vertellen hoe je wel een goede naam verzint voor je puppy. Uuh, baby!

Als je trouwens een leuk kraamcadeau idee nodig hebt denk dan eens aan een kraamcadeau met naam!

 

 

Do’s and dont’s voor het kiezen van de naam van je kind

 

Geen trends volgen

Je baby’s naam moet de rest van je leven goed klinken, niet alleen nu leuk zijn. Als je kind de rest van zijn leven zijn naam moet lopen spellen voor elke gelegenheid, doe je hem daar ook niet echt een plezier mee!

Bovendien wil je ook nog als het even kan geen naam bedenken voor je kind die misbruikt kan worden om je kind mee te pesten op het schoolplein! Dat is natuurlijk hartstikke sneu.

 

Kijk naar je stamboom

Misschien zit er in je familiestamboom een naam die vaak voorkomt. Leuk om de traditie voort te zetten als het een leuke naam is natuurlijk. Misschien is het ook wel leuk om daar een variant op te maken als je toch bezig bent.

 

Zoek betekenissen op van een naam

Ja een naam heeft in onze cultuur wel degelijk een betekenis. Zoek de betekenis op van de naam van je kind. Het is toch leuk en misschien ook wel een beetje belangrijk om de naam van je kind een betekenis te geven!

https://www.freubelshoponline.nl/