Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Hoe bescherm je jezelf tegen inbrekers

Koop een goed alarm. Evert Jansen een ex-inbreker die inmiddels als voorlichter bij de Stichting Veiligheid en Preventie werkt beaamt dat inbrekers zeker niet blij zijn met een goed alarmsysteem. En dan bedoel ik niet een simpel systeem dat verkrijgbaar is bij de bekende bouwmarkten. Zo’n systeem maakte ik makkelijk los en trapte ik kapot. Met een goed alarmeringssysteem blijft de schade beperkt. Een inbreker maakt dan wel dat hij wegkomt. Zet trap en afvalbak goed vast

Een veelgebruikte ‘trap’ die het voor inbrekers heel makkelijk maakt om binnen te komen is de afvalbak. Evert Jansen: “Zet hem nou gewoon vast in je tuin. Net als de ladder. Zo kan een inbreker die niet gebruiken om jouw dak te beklimmen, noch dat van je buren”.

 

Een veilig slot

Wanneer je een nieuw slot in je deur laat zetten door een slotenspecialist zorg dan altijd dat het een veilig slot is. Een veilig slot herken je zo. Het slot heeft een SKG keurmerk. Zo weet u zeker dat het slot door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) is getest op sterkte en duurzaamheid. Het slot is verzonken in de deur. De deur kan zo niet met de cilinder trek methode geopend worden. De sleutel zit niet in het slot. Anders kunnen inbrekers het slot opendraaien met een stuk ijzerdraad of kledinghanger. De deur zit niet alleen dicht, maar echt op slot. Voor inbrekers is het anders een makkie om de deur te openen met een hard stuk plastic.

 

Kerkrade

Kerkrade is een Nederlandse gemeente in de Oostelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg. Aangrenzende gemeentes zijn onder andere Heerlen en Landgraaf en de Duitse gemeente Herzogenrath. Kerkrade maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband plusregio Parkstad Limburg. Kerkrade heeft 45.642 inwoners. In 2020 zijn er in Kerkrade maar 35 inbraken gepleegd dit aantal is fors gedaald tegenover de voorgaande jaren. Dit zou kunnen komen door een slotenmaker in Kerkrade die hoge kwaliteit sloten heeft. Wanneer een inbreker een slot van kwaliteit wilt forceren zal dit 50 keer zo lang duren dan een normaal slot.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-kerkrade/