Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Dubbele dakkapellen maken van uw kleine zolder een volwaardige leefruimte

Naast de ‘doorsnee dakkapel’ kunt u ook iets bijzonders zoals een dakkapel met nokverhoging op uw dak laten plaatsen, waarmee u extra ruimte wint. Ook dubbele dakkapellen zorgen voor meer ruimte ten opzichte van een gewone dakkapel. Een lage zolder wordt met een van deze dakkapellen omgetoverd tot een volwaardige leefruimte met veel lichtinval. Hoewel de prijzen van dubbele dakkapellen hoger liggen dan van een gewone dakkapel, kunt u hierop slim besparen.

De kosten van een dakkapel met nokverhoging of dubbele dakkapel

De reden dat een dakkapel met nokverhoging in verhouding duurder is dan een dakkapel, is dat de dakconstructie moet worden aangepast en er meer tijd en materiaal in gaat zitten. Een nokverhoging kost gemiddeld 7.500 tot 30.000 euro, afhankelijk van de afmeting en de soort nokverhoging. Zo kunt u een eenzijdige of tweezijdige nokverhoging plaatsen, of een met een plat dak. Bij een dakkapel met nokverhoging wordt de nok van het dak verhoogd, waardoor u extra veel leefruimte creëert. Hoewel het een redelijk grote verbouwing betreft, zorgt dit ook voor een flinke meerwaarde van uw woning. Een dubbele dakkapel is in verhouding eenvoudiger te realiseren en kost gemiddeld 7.000 tot 9.600 euro. Hierbij zijn de kosten afhankelijk van het materiaal en of het een maatwerk of prefab dakkapel betreft. Dubbele dakkapellen laat u realiseren door een doorgetrokken dakkapel of een dakkapel aan beide kanten van het huis te laten plaatsen.

Dubbele dakkapellen tegen een scherpe prijs

Wilt u goedkoper uit zijn, dan kunt u overwegen om de afwerking zelf te doen. De dakkapel specialist verzorgt dan de constructie, die u zelf aan de binnenkant afwerkt om de kosten te drukken. Zijn dubbele dakkapellen u te duur, maar wilt u toch meer ruimte creëren, dan kunt u ook een gewone dakkapel overwegen. Voordat u een dakkapel met nokverhoging of dubbele dakkapel laat plaatsen is het verstandig om prijzen te vergelijken. Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl kunt u eenvoudig dakkapel specialisten vergelijken en diverse offertes aanvragen. Hierdoor bespaart u al gauw tientallen procenten op de offerteprijs. Binnen een dag heeft u de offertes al in huis en kunt u een lokale dakkapellen specialist selecteren om uw dakkapel met nokverhoging te laten plaatsen.

Alternatief voor een dubbele dakkapel of dakkapel met nokverhoging

Een dubbele dakkapel of een nokverhogende dakkapel biedt in veel gevallen de gewenste extra ruimte. Echter niet altijd. Gelukkig heeft u dan nog een optie, namelijk een dakopbouw. Hiermee creert u een compleet extra etage op uw dak. Meer weten over een dakopbouw? Klik dan op de onderstaande link.  

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/kosten/dakopbouw/