Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een sedumdak plaatsen op uw dak uitbouw?

Wilt u een sedumdak plaatsen op uw dak uitbouw? Dat kan! Bij NatureGreen kunnen we u hier verder over adviseren. Een sedumdak laten aanleggen is namelijk een zeer geschikte plek om groene dakbedekking op te plaatsen. De meeste klanten kiezen zelfs juist voor dit soort oppervlaktes, of voor bijvoorbeeld een sedumdak op de schuur, overkapping of garage. Deze daken zijn namelijk vaak plat, niet te groot en ongebruikt, waardoor een sedumdak een waardevolle toevoeging aan ze is. Er zijn wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden, met name de draagkracht van de dak uitbouw en eventuele obstakels. Hieronder leggen we voor u uit hoe dit precies zit en informatie over een groen dak zelf aanleggen.

Draagkracht dak uitbouw
Het belangrijkste is dat uw dak uitbouw het sedumdak kan dragen. Een sedumdak lijkt namelijk op het eerste gezicht niet zo zwaar, maar wanneer het heeft geregend, raakt het dak verzadigd met water. Daardoor gaat het gemiddelde gewicht flink omhoog: gemiddeld rond de 70 kg per vierkante meter dak. De uitbouw moet dit dus wel aan kunnen, om schade of lekkage te voorkomen. De draagkracht van uw dak heeft te maken met bijvoorbeeld het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de dikte van de muur, de grootte van de steunbalken, de hoeveelheid steunbalken, het bouwjaar van het dak, het constructietype en tot slot ook nog de staat van de uitbouw. Dit lijkt misschien veel, maar de meeste informatie kunt u gemakkelijk terugvinden in de bouwtekeningen van de uitbouw. Bekijk deze dus zorgvuldig voordat u een groen dak aanschaft!

Obstakels op de dak uitbouw
Ook obstakels op de uitbouw zijn belangrijk om rekening mee te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen, dakkapellen, schoorstenen, daklichten, dakramen, cv- of ontluchtingspijpen. Deze obstakels zijn namelijk bepalend voor het type groendaksysteem wat u kunt plaatsen. Kant-en-klaar systemen zoals sedumtrays of cassettes zijn namelijk minder handig bij veel objecten op een dak, terwijl een sedummat juist weer gemakkelijk op maat gesneden kan worden om de obstakels heen. Bekijk van tevoren dus goed hoe uw dak uitbouw er uit ziet, voordat u een groendaksysteem kiest!

NatureGreen
Heeft u nog vragen over een sedumdak op uw dakuitbouw, of wilt u meer weten over de verschillende groendaksystemen van NatureGreen? Bekijk dan vooral eens de website, of neem contact op met onze klantenservice! Wij staan u namelijk graag te woord. Ook kunnen we u helpen met bepalen of uw dakuitbouw geschikt is voor een sedumdak en welk systeem het beste bij u past. Heeft u de keuze al gemaakt? Dan verwerken wij uw bestelling zo snel mogelijk. Zo hoeft u nooit lang te wachten! De bezorgdag van uw sedumdak kunt u zelfs zelf uitkiezen, waardoor u zeker weet dat het dak bij u thuis is voordat u deze wilt gaan aanleggen. Bij NatureGreen hebben we daarnaast een eigen bezorgdienst die het dak netjes bij u komt bezorgen. Dat is nog eens service! Kies daarom voor een sedumdak op uw dak uitbouw van NatureGreen.