Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over e-liquids

Als je een e-sigaret gebruikt moet je kiezen voor de smaak of smaken die je wil vapen. Er zijn vele verschillende smaken, die verkocht worden onder de naam e-liquids. De e-liquid is de vloeistof die je in je e-sigaret doet en die dus de smaak bepaalt. Je e-sigaret verwarmt die vloeistof en zet het om in de damp die je inhaleert. Ben je benieuwd naar wat e-liquids zijn en uit wat voor smaken je kunt kiezen? Lees dan verder. 

 

Inhoud van een e-liquid

Om zorg te dragen voor veilige producten heeft de overheid strenge eisen opgesteld voor de bestanddelen, het proces en de samenstelling van de e-liquids. De e-liquids zijn opgebouwd uit de twee hoofdbestanddelen VG en PG, aroma’s voor de smaak en gedestilleerd water. Er kan nicotine in de e-liquids zitten, maar daar kun je zelf voor kiezen.

VG- en PG-verhouding in je e-liquid

In de e-liquids zitten de bestanddelen VG en PG, de verhouding tussen deze twee bepaalt de beleving van je e-sigaret. Als de verhouding VG hoger is dan zal het gevoel in je keel wat zachter zijn en proef je ‘m ook minder sterk. Bij een hogere verhouding van PG proef je de smaak juist meer, maar voel je ook een lichte kriebel in je keel. Je kunt de verhouding dus zelf aangeven en aanpassen aan jouw voorkeur. 

Keuze uit verschillende smaken

Je hebt dus voor je e-liquids de keuze uit verschillende smaken, maar tabakssmaak is nog steeds de meest gekozen smaak. Die wordt dan ook vaak gebruikt door mensen die overstappen van tabak naar de e-sigaret en die willen minderen of stoppen. Daarnaast zijn er nog vele andere smaaksoorten, die vallen uiteen in de volgende categorieën:

 

  • Basissmaak 

  • Fruitsmaak 

  • Dranksmaak

  • Dessertsmaak

  • Mentholsmaak 

De juiste smaak voor je e-liquid kiezen

Nu is het aan jou om de keuze te maken uit de vele verschillende smaken. Zit er eentje voor je tussen? En weet je al wat voor jou de verhouding tussen PG en VG moet zijn? Kijk dan eens op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter, daar vind je vele verschillende smaken. Je kunt er ook terecht met vragen over e-sigaretten. 

 

https://www.smokesmarter.nl/