Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Last van pigmentvlekken, couperose of acne? Laat het behandelen met laserlicht!

Last van pigmentvlekken, couperose of acne? Laat het behandelen met laserlicht!

Pigmentvlekken, couperose en acne kunnen je erg onzeker maken. Zeker wanneer je gezicht is aangedaan, kan dit leiden tot schaamte en ongemak. Gelukkig komen er steeds meer methodes bij om bovengenoemde huidaandoeningen te behandelen. Eén van die methodes is door middel van laserlicht. Laserbehandelingen blijken zeer effectief te zijn in het behandelen van verschillende soorten huidaandoeningen, waaronder acne, couperose, alsook pigmentvlekken. In deze blog willen we het hier graag over hebben.

 

Hoe werkt een laserbehandeling?

Bij een laserbehandeling worden laserstralen op het probleemgebied van de huid gericht. Deze lichtstralen hebben een specifieke golflengte en dringen door de huid heen. Op deze manier bereiken ze de pigmentvlekken, bloedvaatjes of talgklieren die zich in de huid bevinden en die voor de problemen zorgen. Er zijn verschillende soorten lasers die worden ingezet voor verschillende soorten huidaandoeningen.

 

Acne

Bij de behandeling van acne bijvoorbeeld, doden de laserstralen de bacteriën die zich onder de huid bevinden. Op deze manier kan de acne effectief worden aangepakt. Acne wordt immers veroorzaakt door verstopte talgklieren en bacteriën. Ook kan het laserlicht de talgproductie remmen waardoor de kans op toekomstige acne uitbraken een stuk kleiner wordt. Voor meer informatie over de behandeling van acne verwijzen we je graag door naar www.clinic63.nl. Ook vind je hier meer informatie over de andere behandelingen die met laserlicht mogelijk zijn.

 

Couperose

Bij couperose worden de laserstralen juist gericht op de bloedvaten die de roodheid in het gezicht veroorzaken. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in het bloed. Hierdoor worden de wanden van de bloedvaten vernietigd. Vervolgens kan het lichaam de beschadigde bloedvaten opruimen. Hierdoor neemt de roodheid van de huid af en wordt de couperose minder zichtbaar.

 

Pigmentvlekken

Ook pigmentvlekken als gevolg van een te grote en langdurige blootstelling aan zonlicht kunnen door middel van laserbehandelingen worden behandeld. Pigmentvlekken ontstaan vaak naarmate je ouder wordt. Ze zijn te behandelen door een speciale IPL laser op de pigmentvlekken te richten. Deze laser absorbeert de roodbruine kleur en zorgt ervoor dat het overtollige pigment wordt afgebroken. Hoe meer pigment er wordt afgebroken, hoe lichter de pigmentvlekken uiteindelijk zullen zijn.

 

https://www.clinic63.nl/