Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Kies de juiste maat voor jouw vloerkleed

Leuk een vloerkleed in jouw woning, maar wat is de juiste maat? De juiste maat kiezen voor een vloerkleed kan een lastige uitdaging zijn. Gelukkig zijn de vloerkleden in vele verschillende maten verkrijgbaar. Welk maat vloerkleed jij moet kiezen is geheel afhankelijk van de beschikbare ruimte in jouw woning. Lees snel verder en ontdek meer over de verschillende maten vloerkleden voor in jouw woning. 

Een effen vloerkleed

De vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een effen vloerkleed bevat geen printen of andere beelden. Door middel van een effen vloerkleed zorg je voor één geheel in de woning. De woonkamer bestaat vaak uit losse stoelen, losse bank en daarnaast dan een los kleed. Het effen vloerkleed zorgt ervoor dat de woonkamer één geheel wordt. Er wordt een echte zithoek gecreëerd. Bij een effen vloerkleed raden wij vaak aan om hem iets groter te nemen dan gebruikelijk. Het vloerkleed komt dan nog iets beter tot haar recht in de woning. 

Vloerkleed met bedrukking 

Vind jij een effen vloerkleed te saai? Gelukkig zijn er ook vele vloerkleden met een bedrukking verkrijgbaar. Als jij kiest voor een vloerkleed met bedrukking, dan moet je ook de overweging maken om het vloerkleed wellicht los te leggen van de bank. De bedrukking van het vloerkleed blijft hierdoor namelijk geheel zichtbaar. De bedrukking wordt niet halverwege onderbroken door een aantal meubelstukken. Leg het vloerkleed met bedrukking op de vloer en de vloer valt als een soort lijst om alles het vloerkleed heen.

Ontdek de vorm 

Indien je een langwerpige kamer hebt, dan staat een langwerpig vloerkleed prachtig in de kamer. Bij een vierkante kamer, past een vierkant vloerkleed perfect. De vorm van het vloerkleed moet worden aangepast naar de vorm van de ruimte. Een ronde kamer komt weinig voor, maar toch is een rond vloerkleed ook prachtig in de woning. Bij een rond vloerkleed wordt er vaak voor gekozen om een deel onder de bank te schuiven. De ronding komt op deze manier mooi naar voren. De vloerkleden hebben een aantal populaire maten. Vloerkleed 140×200 cm is tegenwoordig enorm populair. Laat je adviseren en ontdek welke afmeting jij nodig bent. 

https://www.obbyo.nl/