Debandzooi
Image default
Auto's en Motoren

Hoe vind je een geschikte rijschool?

Allereerst: kijk naar slagingspercentages. Er zijn te veel rijscholen die leerlingen te vroeg op examen laten gaan. Een goede rijschool stuurt een leerling pas op examen wanneer deze er echt klaar voor is. Er bestaat een relatie tussen lagen les prijzen en de slagingspercentages van diezelfde rijschool. Een rijschool in Arnhem kan heel goedkoop zijn, maar een laag slagingspercentage hebben. Terwijl een rijschool in Breda wat duurder is maar een hoog slagingspercentage heeft. Je kunt dan het beste kiezen voor de duurdere rijschool met een hoog slagingspercentage, dit kan er ook voor zorgen dat je eerder je rijbewijs behaald en dus minder lessen nodig hebt. Wanneer je minder lessen nodig hebt betekent dit ook dat je minder hoeft te betalen.

 

Vragen stellen

Het CBR heeft een aantal vragen opgesteld die je kunt stellen aan je rijschool voordat je een keuze maakt. Deze kun je aan zowel een rijschool in Breda vragen als een rijschool in Rotterdam. Als je een rijschool kiest dan check je natuurlijk even het slagingspercentage van leerlingen van die rijschool. De verschillen zijn enorm. Er zijn bijvoorbeeld rijscholen met 6-10% en rijscholen met 66-70%. Het loont dus de moeite om deze gegevens eerst eens te checken, voordat je een rijschool kiest. Ook is structuur tijdens je rijopleiding is belangrijk. Ga na of je rijinstructeur een instructiekaart invult. Op een instructiekaart houdt de instructeur de voortgang van de opleiding bij. Zo zie je precies hoe ver je gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is. Vraag altijd aan een rijschool of ze een instructiekaart invullen en hoe hoog het slagingspercentage ligt, dit is niet raar om te vragen dit is zelfs slim.

  

Baseer je keuze niet op prijs

Uiteraard is het goed om de prijzen van rijscholen met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen veel van elkaar verschillen, bij rijschool Breda kan het goedkoper zijn dan een rijschool in Amsterdam. Ook de manier waarop de kosten worden weergeven, kunnen per rijschool verschillen. Sommigen hanteren een uurtarief, waar anderen een compleet pakket aanbieden. De prijs is niet het enige waar je bij rijscholen op moet letten. Sommigen bieden lessen van 45 minuten aan, waar anderen lessen van 60 minuten aanbieden. Dit geeft een vertekend beeld. Een van de belangrijkste zaken is om erop te letten dat het aantal lesuren aansluit op jouw niveau.

https://rijschoolbreda.nl/