Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Hoe je op 3 manieren koffie kunt zetten

Als je bent zoals de meeste mensen, begin je je dag waarschijnlijk met een kopje koffie. Maar wist je dat er verschillende manieren zijn om koffie te zetten? In deze blogpost laten we je drie verschillende manieren zien om koffie te zetten, zodat je de methode kunt kiezen die bij jou past.

 

De Franse Pers methode

Als je op zoek bent naar een rijke, volle kop koffie, dan is de Franse persmethode iets voor jou. Om koffie te zetten met een Franse pers begin je met het opwarmen van water. Maal dan je koffiebonen van Koffie Henk en doe ze in de Franse pers. Zodra het water verwarmd is, giet je het over de gemalen koffie en laat je het vier minuten trekken. Druk na vier minuten op de zuiger en schenk een kopje koffie in. Geniet ervan!

 

De druppel koffie methode

De druppel koffie methode is de meest gebruikelijke manier om koffie te zetten. Om druppel koffie te zetten, voeg je eerst gemalen koffie toe aan een filter en plaats je dat in je koffiezetapparaat. Voeg dan koud water toe aan het reservoir en zet je koffiezetapparaat aan. Het hete water drupt door het filter en in de karaf eronder, waar het wordt opgevangen en omgezet in heerlijke koffie. Zodra je koffie klaar is met zetten, schenk je jezelf een kopje in en geniet!

 

De overgiet methode

Als je op zoek bent naar een handgemaakt kopje koffie, dan is de overgiet methode iets voor jou. Om overgiet koffie te maken, verwarm je eerst wat water. Plaats dan een filter in je overgiet machine en voeg je gemalen koffie toe. Zodra het water verwarmd is, giet je het langzaam met een draaiende beweging over de gemalen koffie. Het hete water zal alle smaken uit de bonen halen en zich verzamelen in de karaf eronder. Zodra al het water over de gemalen koffie is gegoten, verwijder je het filter en gooi je het weg. Schenk jezelf een kopje vers gezette koffie in en geniet!

 

https://www.koffiehenk.nl/