Debandzooi
Image default
Auto's en Motoren

Gestolen voertuig terugvinden met peilbaken

Uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) blijkt dat er in 2019 ongeveer 23.600 voertuigen zijn gestolen. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Opvallend is dat het aantal gestolen auto’s is gedaald, maar dat brommers en scooters meer werden gestolen. Een toename van bijna 8 procent zorgt ervoor dat de cijfers over 2019 negatief uitvallen ten opzichte van de cijfers van 2018.

 

Peilbaken tegen diefstal

Een groot deel van de gestolen auto’s, motoren, brommers en aanhangers wordt wel weer teruggevonden. Bij de auto’s wordt 41 procent weer teruggevonden en bij de tweewielers 34 procent. Het hoge terugvindpercentage is mede te danken aan het gebruik van een peilbaken. Een peilbaken is een kleine GPS tracker die in het voertuig gemonteerd wordt en locaties doorstuurt via GPS. De locatie van het peilbaken bekijkt u via een eigen online account of via de bijbehorende smartphone app. Zo bent u altijd op de hoogte van de recente locatie van de auto, brommer, scooter of ander voertuig. De peilzender is te gebruiken in ieder voertuig met of zonder voedingsspanning. Daarom is het peilbaken ook geschikt voor containers, bedrijfsobjecten, machines of trailers.

Diefstalmeldingen en veiligheidszone

De peilzender maakt gebruik van GPS en GPRS. Hierdoor meet de peilzender locaties en stuurt die direct door via GPRS (GSM-netwerk). Het peilbaken kan daardoor direct diefstal- en sabotagemeldingen traceren wanneer het voertuig wordt verplaatst zonder dat het contact aanstaat of als het peilbaken wordt losgekoppeld. Stel zelf een veiligheidszone in en ontvang meldingen wanneer het voertuig de zone verlaat en betreedt. Heeft u het idee dat het voertuig wordt gestolen, zet u de volgmodus aan. U krijgt dan iedere minuut een locatie van het voertuig, gedurende 24 uur lang. Hierdoor kunt u de auto, motor, aanhanger, brommer of scooter snel weer terugvinden.

https://www.trackjackeurope.com/peilbaken/