Debandzooi
Image default
Gezondheid

EFT therapie, voor het helen van relaties

Iedereen heeft wel al eens problemen in zijn leven. Soms loopt alles niet zoals je wou. Ook in je relatie kunnen er af en toe problemen ontstaan. Met deze problemen blijven zitten kan erg ongezond zijn, niet enkel voor jou, maar ook voor je relatie. EFT therapie kan je hierbij helpen!

EFT, ofwel Emotional Freedom Techniques, is een methode die negatieve emoties om kan zetten in positieve.

Wat is EFT therapie?

EFT therapie is een vorm van relatietherapie. Deze vorm van relatietherapie gaat uit van de hechtingstheorie: niemand is gemaakt om alleen te zijn. Verbindingen met een geliefde in ons leven zijn dus erg belangrijk. EFT therapie gebruikt de emoties tussen partners om elkaar te begrijpen, of toch tenminste de onderliggende emotie. Soms kan het lijken dat je partner boos is, maar eigenlijk is hij/zij gewoon erg verdrietig. EFT therapie kan licht werpen op die onderliggende emoties, waardoor jij en je partner elkaar beter kunnen begrijpen.

Hoe gaat een EFT therapeut te werk?

De EFT therapeut bekijkt negatieve interactiepatronen die ontstaan zijn in je relatie. Daar liggen de wortels van je problemen. De EFT therapeut ontrafelt dit patroon en kijkt naar ieders aandeel hierin. Dat zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag en dat je door krijgt hoeveel je partner hiervan afziet. Ook je partner krijgt hierover nieuwe inzichten. De EFT therapeut zorgt voor een betere sfeer in jullie relatie, meer zachtheid en meer verbinding. Dat zorgt ervoor dat de basis van je relatie verstevigd wordt, waardoor je relatie sterker wordt dan anders. De bedoeling is dat je via deze therapie je gevoelens naar je partner toe durft uitspreken, waardoor emoties niet langer verdoezelt worden en er meer duidelijkheid is tussen jullie beiden. Dat helpt bij het oplossen van problemen en zorgt ervoor dat er een sterkere vertrouwensband ontstaat.

https://www.zoma-opleidingen.nl/