Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Anti inbraak tips

Inbrekers komen steeds moeilijk een huis binnen, maar nog steeds vinden er vaak inbraken plaats. Om het zoveel mogelijk te voorkomen hier een paar tips. Je kunt inbrekers goed afschrikken met camera’s. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen camera’s rond hun huis hangen. Dit werkt goed tegen inbrekers, hierdoor komen ze negen van de tien keer niet zomaar je huis binnen. Zorg wel dat de camera te zien is maar niet aan te raken. Zo zien ze wel de camera, maar vernielen ze hem niet. De camera’s zijn bijna overal verkrijgbaar, vaak kun je ze gemakkelijk aansluiten op je telefoon. Via het live beeld kun je direct zien of er iemand rondom jouw huis rondsluipt. De meeste camera’s hebben een infrarood functie waarmee je ook in het donker makkelijk kunt zien. Deze tip zal voor sommige raar klinken, maar hang een bordje op met de tekst ‘pas op voor de hond’ ook al heb je er geen. Deze heb je zeker vaker voorbij zien komen. Inbrekers zijn geen fan van honden omdat ze blaffen en ze aan kunnen vallen.

 

Boxmeer

Boxmeer is een gemeente in het oosten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De hoofdplaats is Boxmeer. Met 29.371 inwoners is het aardig dicht bevolkt in Boxmeer. In 2019 zijn er metingen gedaan van de criminaliteit. Hieruit is gebleken dat er in Boxmeer het meeste spraken is van drugshandel in het dorp. In Boxmeer is in de afgelopen drie jaar 104 keer ingebroken in een woning. Dat zijn jaarlijks 55 inbraken per 10.000 woningen. Het inbraakrisico ligt daarmee lager dan het landelijk gemiddelde. Op de ranglijst van ruim 2.000 woonplaatsen met meer dan 100 woningen is Boxmeer terug te vinden op plaats 631. Bovenaan de ranglijst staat Haarlemmerliede, waar het inbraakrisico ruim vijf keer hoger is dan gemiddeld. Vergeleken met het gemiddelde inbraakrisico van de provincie Noord-Brabant doet Boxmeer het slechter.

Tegen criminaliteit in Boxmeer

Er zijn genoeg dingen die je kan doen tegen de criminaliteit. De burgemeester van Boxmeer heeft de inwoners opgeroepen om alerter te zijn. Meld verdachte praktijken en beveilig uw huis. Dit kunt u doen door een slotenmaker in Boxmeer langs te laten komen en de sloten te laten vervangen. U kunt ook camera’s ophangen. Dit geeft je een veiliger gevoel en houd de criminaliteit in bedwang.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-boxmeer/