Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

3-fase railverlichting opbouw, de beste ophanging voor uw ledverlichting

Ondernemingen zoals winkels en showrooms maken al jarenlang met veel succes gebruik van Nordic Aluminium 3-fase rails voor het ophangen van verlichting. Dit is ook niet vreemd aangezien het gebruik van deze rails veel flexibiliteit geeft op het gebied van verlichting. Zo bent u altijd verzekerd van een juiste verlichting van uw producten voor een optimale productpresentatie. Voor veel ondernemers is het Nordic Aluminium 3-fase railsysteem echter nog onbekend, daarom gaan we in dit artikel in op de volgende punten:

  1. Wat is een Nordic Aluminium 3-fase railsysteem precies
  2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een 3-fase railsysteem
  3. Waar moet u op letten bij de aanschaf
  4. Advies over de aanschaf

Wat is een Nordic Aluminium 3-fase railsysteem precies?

Een Nordic Aluminium 3-fase rail is een railsysteem wat bevestigd wordt op het plafond. In dit railsysteem kunt u vervolgens verlichting monteren die flexibel verplaatst kan worden door de rails. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen 2 typen 3-fase railsystemen, namelijk inbouwsystemen en opbouwsystemen. Zoals de naam al verklapt wordt de rails bij een inbouwsysteem in het plafond ingebouwd. Hierdoor hangt er geen lelijke rails aan het plafond, dit zal de visuele presentatie van uw winkel of showroom zeker ten goede komen. Bij een opbouwsysteem wordt de rails gewoon bevestigd aan het plafond. Het kiezen voor een opbouwsysteem bespaart u een hoop maatwerk en kosten, echter is het qua aanzicht minder aantrekkelijk dan een inbouwsysteem.

De reden waarom een 3-fase rail deze naam draagt is doordat er zich drie 230 volt aansluitingen bevinden in elke stuk rails. Het is hierdoor dus mogelijk om op één stuk rails 3 units verlichting aan te brengen. Dit is natuurlijk ideaal als u een bepaald product van verschillende kanten wilt belichten.

Verder kan er nog onderscheid worden gemaakt in rails die gedimd kan worden en rails die niet gedimd kan worden. Bij 3-fase rails die gedimd kan worden is er de mogelijkheid om de drie lampen units los van elkaar te kunnen dimmen of uitschakelen. Dit is natuurlijk er handig als u een lamp minder of misschien meer wilt in uw winkel of showroom.

De voordelen van een Nordic Aluminium 3-fase railsysteem

  • Geen ingewikkelde installatie. Er kan vanuit een enkel spanningspunt een grote rails worden aangelegd waardoor een groot oppervlak verlicht wordt
  • Het Nordic Aluminium 3-fase railsysteem is erg flexibel. Doordat de lampen onderling kunnen worden verplaatst en gedimd wordt er een erg flexibel railsysteem gecreëerd wat geschikt is voor meerdere toepassingen.
  • Het Nordic Aluminium 3-fase railsysteem is erg duurzaam door het gebruik van die-cast aluminium.
  • Het railsysteem is universeel te gebruiken in combinatie met alle soorten verlichting

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Een situatie die vaak voorkomt bij de aanschaf en installatie van een Nordic Aluminium 3-fase railsysteem is dat een ondernemer niet goed inschat hoeveel meters hij of zij nodig heeft.

Het installeren van de rails is gelukkig geen ingewikkeld proces, echter moet er van tevoren een goede inschatting gemaakt worden van het aantal meters. Het uitbreiden van de rail na installatie is namelijk vaak erg lastig door het gebruik van stroombekabeling in de rails die is aangepast op de hoeveelheid lampen en de lengte van de rails. U kunt daarom dus beter een paar meter rails te veel laten installeren dan een paar meter te weinig, het uitbreiden kan namelijk een dure bezigheid zijn.

Advies bij de aanschaf van een Nordic Aluminium 3-fase railsysteem

Een veelgemaakte fout bij het aanschaffen van Nordic Aluminium 3-fase railsysteem is dat er niet wordt gekeken naar de capaciteit van de spanningsbron. U dient als ondernemer namelijk altijd goed rekening te houden met deze capaciteit om vervelende situaties zoals niet werkende verlichting te voorkomen. Een spanningsbron met een netspanning van 230 volt kan immers maar een bepaald aantal lampen voorzien van spanning. Zorg er dus altijd voor dat u dit van tevoren uitzoekt zodat u het aantal meters rails hierop aan kunt passen of een spanningsbron kunt toevoegen. Verder is een Nordic Aluminium 3-fase railsysteem vrij simpel, het installeren zal voor de meesten dus geen enkel probleem moeten zijn.