Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Welk materiaal oprijplaten moet ik kopen?

Ben je op zoek naar oprijplaten om hoogtes te overbruggen? Een oprijplaat is hiervoor een zeer handig hulpmiddel. Oprijplaten zijn vaak ook een groot begrip. Het gaat niet om de vorm, maar meer of  het een oplossing is om hoogteverschillen te overwinnen en om een vervoermiddel op en af te rijden. Maar uiteraard heb je de keuze om bijvoorbeeld een oprijplaat van staal of aluminium te kopen. Je vraagt je vast af wat de verschillen hierin zijn. In deze blog vertellen we je daarom ook meer over de verschillen tussen deze soorten oprijplaten. Zo heb jij straks een beter idee welke oprijplaat geschikt is voor jouw toepassing. 

Oprijplaten van kunststof 

Een oprijplaat van kunststof is een ideaal lichtgewicht hulpmiddel om het laden en lossen van producten een stuk lichter te maken. Vaak zijn dit ook wel PVC oprijplaten. Een groot voordeel van kunststof oprijplaten is dat ze lichter zijn dan een oprijplaat van aluminium of rubber. Ook is kunststof vaak goedkoper dan staal en rubber. Het is een mooie oplossing wanneer je voordelig een drempeloplossing zoekt. Daarnaast zijn kunststof oprijplaten goed bestand tegen slijtage, waardoor je lang kan genieten van de oprijplaten. 

Aluminium oprijplaten 

Als het niet mogelijk is om een oprijplaat permanent ergens te laten liggen, is het vaak verstandiger om te kiezen voor een aluminium oprijplaten. Door middel van het lichte gewicht kun je deze oprijplaten eenvoudig plaatsen en weer weghalen. Sommige oprijplaten zijn zelfs voorzien van handvaten, wat natuurlijk er handig is als je ze wilt meenemen. Een oprijplaat van aluminium wordt vaak gebruikt wanneer het straatwerk voor de deur scheef loopt of als het straatwerk niet egaal is. Nog een mooi voordeel van aluminium is dat het niet roest. Bij juist gebruik gaan ze vaak jaren mee. Bij sommige webshops heb je ook de keuze om bijvoorbeeld gebogen oprijplaten te kopen. Deze zijn handig als je bijvoorbeeld grasmaaiers wilt vervoeren. Door de gebogen vorm kun je deze makkelijker laden en lossen. 

Stalen oprijplaten

Ben je van plan om zware auto’s, graafmachines of andere zware belasting te vervoeren? Dan is een Stalen oprijplaat de beste keuze. Stalen oprijplaten worden dan vaak ook standaard geleverd bij multitransporters en autotransporters. Staal is uiteraard vatbaar voor roestvorming, daarom is het goed om te kijken of de stalen oprijplaten ook zijn voorzien van een verzinkte laag of als ze gegalvaniseerd zijn. Een verzinkte oprijplaat gaat vaak langer mee, omdat die een sterkere laag bevatten tegen corrosie. Echter, gegalvaniseerde stalen oprijplaten zijn vaak goedkoper, maar zijn minder goed bestand tegen roesvorming. We raden je dan ook aan om deze goed te stallen. 

Oprijplaat aanhanger van aanhangwagendirect kopen 

Wil je graag een oprijplaat kopen, maar weet je nog niet zo goed welke afmetingen of materiaal je nodig hebt? Neem dan contact op met aanhangwagendirect. Naast kwalitatieve oprijplaten beschikken zij ook over een groot assortiment van andere aanhanger onderdelen. Daarnaast geven ze je ook graag een vrijblijvend advies en denken graag met je mee. Zo weet je zeker dat je oprijplaten kiest die bij jou passen.

 

https://www.debandzooi.nl/