Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je doen bij een stroef slot?

Het is altijd vervelend als je sleutel stroef in het slot draait. Dit betekent dat je niet gemakkelijk binnen kunt komen en kan tot grotere problemen leiden. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om een stroef slot weer soepel te maken. In dit artikel vertellen we je welke stappen je moet ondernemen om dit probleem op te lossen!

Smeer de sleutel in

Als je sleutel stroef in het slot draait, is het eerste wat je moet doen rustig blijven. Probeer niet door te draaien of hard te duwen, want dit kan het probleem verergeren. In plaats daarvan kun je de sleutel voorzichtig heen en weer bewegen totdat hij soepel gaat. Als dit niet werkt, kun je proberen met wat vaseline of WD-40 op de sleutel te smeren. Dit kan helpen om het slot weer soepel te maken!

Slotenmaker inschakelen

Mocht het probleem nog steeds niet opgelost zijn, dan is het tijd om een slotenmaker in te schakelen. Zij kunnen helpen bij het repareren van stroeve of beschadigde sloten. Dit is vaak de beste oplossing als je sleutel stroef in het slot draait. Slotenmaker Delft helpt je graag om je slot weer soepel te maken. Heeft dit allemaal geen zin? Dan is het tijd om een nieuw slot te laten plaatsen. Dit is een klusje waar je beter een professional voor inschakelt, want het vervangen van een slot is niet makkelijk!

Wat kost een slot vervangen?

Het vervangen van een slot is niet goedkoop. De kosten hiervan hangen af van het type slot dat je hebt en de grootte van het slot. Een simpel sleutelslot kan al snel €100,- kosten, terwijl een elektronisch slot wel tot €1000,- kan oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten welk type slot je hebt voordat je het slot laat vervangen.