Debandzooi
Image default
Woningen

Wat is de meest populaire vloer in nieuwe huizen?

Voor elk deel van je nieuwe huis zijn er nieuwe soorten vloeren om te overwegen. Terwijl sommige kamers kunnen gedijen met vrijwel elke vloer, moeten andere gebieden, zoals badkamers en modderruimten, meer aandacht krijgen.

Tegel

Tegel is de meest voor de hand liggende keuze voor keukens en badkamers, omdat het natuurlijk waterdicht en redelijk onverwoestbaar. Sommige tegeltrends omvatten realistische steen- of houtlooks. Nieuwe huizen hebben de neiging om tijdloze looks te bevatten zoals marmer, kalksteen of leisteen. Als u op zoek bent naar een meer eigentijdse esthetiek, zijn tegels met betonlook een solide keuze, geen woordspeling. Afhankelijk van je klimaat, ken je misschien de worsteling van het lopen op een ijskoude badkamertegel na een warme douche. Als dit een probleem voor je is, overweeg dan om een verwarmingssysteem onder je tegels toe te voegen. Voor iets goedkopers (en minder kouds) dan tegels, kijk naar vinyl- of zonder v groef laminaat.

Vinyl versus laminaatvloeren

Het lijdt geen twijfel dat wanneer je bouwt een nieuw huis, je wilt dat het lang meegaat. U gaat er de komende tijd wonen en u wilt de verkoopwaarde van uw woning verhogen. Een van de meest veerkrachtige vloeropties is vinylvloeren. Niet alleen zijn vinylvloeren waterdicht, vlekbestendig, over het algemeen goedkoper en comfortabeler onder de voeten, maar ze kunnen ook veel duurdere materiaalopties nabootsen, zoals marmer en hardhout. Er is een reden waarom vinylvloeren de laatste jaren enorm populair zijn geworden.

Laminaatvloeren zijn de dubbelganger van vinylvloeren. Ze zijn vergelijkbaar in gemiddelde kosten, levensduur en vlekbestendigheid. Ze lijken ook erg op elkaar, waarbij laminaatvloeren iets meer hardhout, steen en andere materialen nabootsen. Maar dat verschil is niet super merkbaar, tenzij je graag op je vloer gaat liggen. Wat je zou kunnen – in dat geval doe je dat. De belangrijkste verschillen zijn echter de waterbestendigheid, het comfort en het geluid, en de impact op het milieu.

Vinylvloeren passen vrijwel overal in uw nieuwe huis. Het is 100 procent waterdicht, dus het is bestand tegen het vochtgehalte in badkamers, keukens, vochtige kelders en modderkamers. Laminaatvloeren zijn niet waterdicht. In plaats daarvan heeft het een kernlaag van hout, bedekt met een harde, doorzichtige plastic laag die de ontwerplaag bedekt. Wanneer vocht in laminaatvloeren komt, kan de houten kern doordrenkt raken en ervoor zorgen dat die lagen van elkaar loskomen.

Qua comfort en geluid is laminaat de winnaar. Laminaatvloeren zijn van nature comfortabeler om op te lopen, omdat ze met zijn 12 mm dikke planken dikker zijn dan vinylvloeren, die variëren van 1,5 mm tot 5 mm dik. Als je een onderlaag van schuim of vilt aan een laminaatvloer toevoegt, wordt het nog stiller, zachter en comfortabeler om op te lopen.

Zowel vinyl als laminaat bevatten plastic of synthetische materialen, maar dit hangt af van het merk laminaatvloeren , uw laminaatproduct kan gerecycled hout in de kernlaag bevatten. Als milieu-impact belangrijk voor u is, zijn natuurlijke vloermaterialen zoals kurk, bamboe, linoleum en bepaalde tapijtproducten groener.

Milieuvriendelijke trends

De markt voor milieuvriendelijke vloeren is booming , met populaire opties zoals kurk, bamboe, linoleum en bepaalde soorten tapijten. Er is een reden waarom kurk al honderden jaren wordt gebruikt voor stoppers in wijnflessen. Kurk wordt geoogst van de bast van kurkeiken, wat betekent dat de bomen niet hoeven te worden gekapt, waardoor het een zeer hernieuwbare hulpbron is. Net als hout kan kurk worden afgewerkt met verschillende verven en beitsen om in elk deel van uw huis te passen. Bamboe wint snel aan populariteit vanwege zijn duurzaamheid en eenvoudig onderhoud en installatie. Bamboe wordt als duurzamer beschouwd dan hardhout omdat een volgroeide bamboeboom maar drie tot vijf jaar nodig heeft om te groeien – een veel sneller tijdsbestek dan een volgroeide eik. Net als kurk is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zodat je elke nieuwe stijl kunt bereiken die je zoekt.

Linoleumvloeren hebben dezelfde duurzame, waterbestendige eigenschappen als vinylvloeren, behalve dat het is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnolie, kurkstof, boomharsen, houtmeel en gemalen kalksteen. Het was populair in huizen voordat vinylvloeren in de jaren 40 werden geïntroduceerd, maar het maakt nu een comeback vanwege de voordelen voor het milieu.

Tapijtverkopen zijn de laatste tijd enorm gestegen, goed voor 60% van de verkoop van vloeren in de detailhandel. jaar. Duurzame tapijtopties zoals PET-polyestertapijten zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en zijn duurzaam, vlekbestendig en verkrijgbaar in een reeks kleuren en patronen. Het gerecyclede materiaal is echter niet het meest comfortabel om op blote voeten op te lopen, dus overweeg om het in een deel van uw huis te plaatsen waar u normaal gesproken niet op blote voeten bent.

 

https://vloerenbaas.nl