Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Tips om je wasmachine soepel te laten draaien

Je wasmachine is een van de hardst werkende apparaten in je huis. Hij draait voortdurend, dag in dag uit, om je kleren schoon en fris te houden. Maar zoals elke machine heeft hij van tijd tot tijd een beetje onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat hij soepel blijft draaien. Hier zijn een paar tips om je wasmachine in topvorm te houden.

Controleer de slangen regelmatig 

De slangen die je wasmachine verbinden met de waterleiding kunnen na verloop van tijd slijten en zelfs lekken ontwikkelen. Om een ramp te voorkomen is het een goed idee om de slangen regelmatig te controleren op tekenen van slijtage. Als je scheuren of lekken ziet, is het tijd om de slang te vervangen.

Maak de wasmiddeldispenser schoon

Het wasmiddelbakje kan na verloop van tijd verstopt raken met een ophoping van zeep, waardoor je wasmachine minder efficiënt kan werken. Om het schoon te maken, verwijder je gewoon het dispenser en laat je het een paar minuten in heet water weken. Gebruik dan een klein borsteltje om alle ophopingen van zeep te verwijderen voordat je de dispenser terugplaatst.

Voer eens per maand een azijncyclus uit

Azijn is een geweldige natuurlijke reiniger die kan helpen om opgehoopte resten in je wasmachine te verwijderen. Om te reinigen met azijn voeg je gewoon een kopje azijn toe aan je lege wasmachine en laat je hem draaien op het heetste programma. Nadat de cyclus is voltooid, draai je nog een cyclus met alleen heet water om alle azijnresten te verwijderen.

Overdrijf niet met het wasmiddel

Als je te veel wasmiddel gebruikt, komen je kleren er vuiler uit dan toen ze erin gingen! Dat komt omdat te veel wasmiddel een zeepachtig residu kan achterlaten dat vuil en viezigheid aantrekt. Gebruik om dit probleem te voorkomen alleen de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheid wasmiddel.

Overbelast je wasmachine niet  

Overbelasting van je wasmachine kan de motor belasten en voortijdige slijtage van andere onderdelen van de machine veroorzaken. Was dus alleen zoveel kleding als je machine in één keer aankan.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je helpen om je wasmachine jarenlang probleemloos te laten draaien! Dit bespaart je niet alleen geld aan reparaties of vervangingen in de toekomst, maar het helpt je ook om ongewenste wasrampen te voorkomen! Mochten er wasmachine onderdelen toch aan vervanging toe zijn? Dan ben je bij Fixpart.nl aan het juiste adres voor alle onderdelen.