Debandzooi
Image default
Woning en Tuin

Tafels

Er zijn veel verschillende tafels met veel verschillende functies. Je hebt een salontafel, keukentafel, bijzettafel, tuintafel, make-up tafel en ga zo maar door. Tafels kunnen van verschillend hout worden gemaakt of van verschillende materialen. Je hebt boomstamtafels maar ook plastic of glazen tafels.

De juiste vorm tafel

Wil je graag een nieuwe tafel maar, je weet nog niet zo goed welke vorm? Dan zijn er een aantal vragen die je aan jezelf moet stellen. Heb je een kleine of grote ruimte? Wil je een normaal of verjongd (slank) tafelblad? En hoe wil je graag zitten? We helpen je graag om de ideale keuze te maken. Zodat je volop kan genieten van je tafel! In een grotere ruimte kan je alle soorten tafels plaatsen, doordat ruimte geen probleem is. In een kleinere ruimte is het handiger om een rechthoekige tafel te kiezen. Deze kan je tegen de muur zetten en mensen kunnen aan de lange en kopse kanten zitten. Of je kunt een tafelbank neerzetten. Zo bespaar je ruimte en kan je met genoeg mensen zitten aan de tafel! Hoe wil je graag zitten? Wanneer je iedereen wilt kunnen aankijken tijdens het eten of de borrel, kan je het beste voor een ronde of ovale tafel kiezen. In zo’n tafel zitten geen hoeken, waardoor er geen ‘dode hoek’ ontstaat. Het toffe aan een vierkante of rechthoekige tafel is dat je gemakkelijk bij een groot gezelschap een tafel eraan kunt schuiven. Ook kan je met zo’n tafel nog is veranderen van plaats. De tafel kan tegen de muur aan maar, ook los in de ruimte.

 

materialen

Eiken kan zowel een luxe als robuuste uitstraling geven aan een tafel. Het staat bekend door de prachtige nerf tekeningen en kleurschakeringen. Notenhout wordt ook gebruikt voor tafels. Notenhout heeft een hele warme kleur en geeft een luxe uitstraling aan je interieur. Het staat bekend om de vlammende nerf en de natuurlijke uitstraling. Teakhout heeft een grovere uitstraling, het heeft meerdere noesten en een grove nerf. Ondanks dat het een grovere uitstraling heeft, voelt het wel zacht aan. Dit komt doordat het van nature vettig is. Verschillende materialen onderstellen creëren ook andere looks, zo staat een stalen onderstel erg stoer en industrieel en een houten onderstel heeft een warmere uitstraling.

 

https://www.boomstamtafel.nl/

Gerelateerde artikelen

Bij de productie van een Avek boxspring staat ervaring en vakmanschap centraal

Voor vloeren in verschillende stijlen gaat u naar Den Bosch

Stukadoor Enschede is gespecialiseerd in sierpleisterwerk