Debandzooi
Image default
Horeca

Rose koop je bij de Wijn Rebel!

Roséwijn is een wijnsoort die een deel van de kleur van de druivenschillen bevat, maar niet genoeg om het als rode wijn te kwalificeren. Het wordt gemaakt van blauwe of rode druiven en de typische kleur wordt verkregen door de schil met het sap te laten gisten. Roséwijn kan op vele manieren worden gemaakt en van de meest voorkomende roséwijndruivensoorten. In Duitsland staan ​​verschillende regio’s bekend om hun aparte stijl van rosé, en er worden verschillende termen gebruikt om deze verschillende stijlen aan te duiden, afhankelijk van hoe de wijn is gemaakt, van welke druiven en in welke regio.

De Wijnrebel is een online wijnwinkel die een verscheidenheid aan roséwijnen aanbiedt, waaronder Cabernet Sauvignon, Syrah en Grenache. 

Rosé kan op vele manieren worden gemaakt en van de meest voorkomende roséwijndruivensoorten. Er zijn veel verschillende soorten roséwijn, en hier zijn enkele van de meest populaire:

1. Provence Rosé: Dit is een bleke en delicate stijl van droge roséwijn die beroemd wordt geproduceerd in de Provence, Frankrijk. Het staat bekend om zijn lichte en verfrissende smaak en is perfect om van te nippen op een warme zomerdag.

2. Grenache Rosé: Dit is een volle, sappige roze wijn die is gemaakt van de Grenache-druif. Het heeft een fruitige smaak met een vleugje kruiden en is perfect te combineren met gegrild vlees.

3. Sangiovese Rosé: Dit is een droge en frisse roséwijn die gemaakt is van de Sangiovese druif. Het heeft een lichte en verfrissende smaak met een vleugje zuurgraad en is perfect om te combineren met zeevruchten.

4. Syrah Rosé: Dit is een gedurfde en fruitige roséwijn die is gemaakt van de Syrah-druif. Het heeft een dieprode kleur en een rijke smaak met tonen van kersen en zwarte bessen.

5. Cabernet Sauvignon Rosé: Dit is een robijnrood gekleurde roséwijn die is gemaakt van de Cabernet Sauvignon-druif. Het heeft een rode wijnachtige smaak met tonen van groene paprika, kersensaus, zwarte bessen en peperkruiden.

6. Zinfandel Rosé: Dit is een zoete en fruitige roséwijn die gemaakt is van de Zinfandel-druif. Het staat bekend om zijn roze kleur en is perfect om te combineren met pittig eten.

7. Vin Gris: Dit is een lichtroze roséwijn die wordt gemaakt door het druivensap een korte tijd met de schil te laten gisten. Het heeft een lichte en verfrissende smaak en is perfect te combineren met lichte gerechten.

8. Tavel: Dit is een dieproze roséwijn die is gemaakt van een mix van druiven, waaronder Grenache, Syrah en Cinsault. Het heeft een rijke en complexe smaak met tonen van rood fruit en kruiden.

9. Saignée: Dit is een methode om roséwijn te maken door een deel van het sap af te tappen dat wordt gebruikt om rode wijnen te maken. Het creëert een gedurfde en smaakvolle roséwijn die perfect past bij hartige gerechten.

10. Witte Zinfandel: Dit is een zoete en roze gekleurde roséwijn die is gemaakt van de Zinfandel-druif. Het staat bekend om zijn fruitige smaak en is perfect te combineren met pittig eten.

Dit zijn slechts enkele van de meest populaire soorten roséwijn, en er zijn er nog veel meer om te ontdekken en ervan te genieten.

https://www.dewijnrebel.nl/