Debandzooi
Image default
Woningen

Ramen en deuren prijs

Sky view: dakramen
De constructie van een dakraam is complexer dan een conventioneel raam. Naast het kozijn- en raamblok bevat het een glaseenheid, beschermende aluminiumbekleding en speciaal beslag. Het ingewikkelde ontwerp wordt verklaard door het feit dat de dakramen bovendien schuin op het dak zijn aangebracht. Dit betekent dat ze gevoeliger zijn voor windbelastingen en neerslag. Door de gekantelde opstelling laten dergelijke ramen echter veel beter zonlicht binnen: 40 procent meer dan conventionele ramen.

Dakramen

Frame: hout of kunststof? Kenmerken van installatie van dakramen
Als voor het frame een boom is gekozen, moet er rekening mee worden gehouden dat het voor dakramen beter is om geen gewoon, maar geprefabriceerd verlijmd grenenhout te gebruiken. De dicht bij elkaar geplaatste ringen zorgen voor een gelijkmatige dichtheid van dergelijk hout. Dit geeft maximale duurzaamheid aan het raam: het frame en de vleugels gemaakt van dit materiaal zullen niet kromtrekken door temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Na de productie moeten houten ramen worden bedekt met een antisepticum en verschillende lagen beschermende vernis. Afdichtingen worden tussen het frame en de vleugel geplaatst voor dichtheid en warmteopslag.

Is voor het dakraamkozijn gekozen voor een PVC profiel, dan gaat in de meeste gevallen de voorkeur uit naar een meerkamerprofiel. Het wordt aanbevolen om kunststof profielen te installeren in huizen in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Ze garanderen ook een uitstekende bescherming tegen lawaai en stof. De beste thermische isolatie wordt geleverd door een “warm” aluminium profiel, waarin de metalen delen zijn verbonden door middel van kunststof inzetstukken.

Kunststof dakramen

Ramen met dubbele beglazing voor dakramen
Moderne technologieën maken het mogelijk om kunststof ramen te produceren met energiebesparende eigenschappen. “Warme” ramen met dubbele beglazing zijn gemaakt van staal, waarvan de thermische geleidbaarheid 12 keer minder is dan die van aluminium. Bovendien is het frame van een dergelijk raam niet solide: het is verdeeld in delen, waardoor de weerstand tegen warmteoverdracht wordt verhoogd en de glaseenheid zelf vorstbestendig is.

Dakramen met energiezuinige beglazing

Bij dakramen zijn stootvaste eigenschappen veel belangrijker dan bij gewone ramen, aangezien een boomtak of grote hagelstenen op het dak kunnen vallen. Om de veiligheid te vergroten, wordt bij glaseenheden triplexglas gebruikt, waartussen een transparante slagvaste folie wordt gelijmd. Bij een sterke impact breekt het raam niet, maar blijft het in het kozijn. Het wordt aanbevolen om dergelijke ramen te installeren in kinderkamers, biljart- of sporthallen.

Met dakramen kunt u uw interieurontwerp aanzienlijk transformeren. Moderne ontwerpers gebruiken in hun projecten vaak dakkapellen met verschillende vormen. Het kan een standaard rechthoek, cirkel of ruit zijn. Er zijn speciale gordijnen voor dergelijke ramen. Ze passen perfect in modern minimalisme en hightech-stijlen, evenals in klassiek interieurontwerp.

Door de dakramen kijk je naar de sterrenhemel of regendruppels. En zodat de kamer altijd warm en gezellig is, is het belangrijkste om een ​​raam met dubbele beglazing van hoge kwaliteit en een duurzaam profiel te kiezen dat past bij de stijl en inrichting.

 

Ramen en deuren prijs

Venster Plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0074-pvc-ramen-en-deuren-berchem.html