Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Pneumatiek, dat is jouw techniek!

Pneumatiek is een een energievorm waarbij samengeperste lucht (perslucht) de energie overdracht verzorgt. Pneumatiek bij werktuigbouwkunde maakt gebruik van onder druk staande lucht of gas met het oog op het pompen van lucht door middel van machines. Het is ook mogelijk om pneumatiek met luchtmotoren te gebruiken. Pneumatiek heeft verschillende toepassingen in industrieën waar luchtbehandeling en pompen vereist is, maar het is niet mogelijk om alle pneumatiekmechanismen of -systemen te gebruiken. In deze situaties is ofwel een gaskoppeling of een niet-pneumatische koppeling vereist.

De soorten pneumatiek

De twee soorten pneumatiek die momenteel beschikbaar zijn, zijn gas en elektrisch. Een gas-luchtkoppeling gebruikt een elektromotor om de lucht in de luchtslang en een zuiger voort te zetten om de lucht uit de slang te duwen. Electric Piston Pneumatic functioneert op dezelfde manier als een elektrische zuiger, behalve dat in plaats van een elektrische motor te gebruiken om de lucht te verplaatsen, een niet-bewegende component, zoals een schroefdraadstang, wordt gebruikt om deze beweging te bereiken. Dit type pneumatiek wordt vaak gebruikt in gasturbinemotoren.

Alle bovengenoemde toepassingen maken gebruik van pneumatiek om hun functie te voltooien. Pneumatiek is een belangrijk onderdeel van alle luchtsystemen. Ze kunnen worden gebruikt om het geluidsniveau te verminderen, de luchtstroom te regelen en de luchtkwaliteit te vergroten. Bij gebruik van pneumatiek in luchtbehandelingstoepassingen moeten de technici worden getraind om ze goed te gebruiken.

Voordelen van pneumatiek

Pneumatiek is handig want er zitten meerdere voordelen aan

  • Aan de hand van cilinders met een stuurventiel is een lineaire beweging eenvoudig te te passen met pneumatiek

  • De aanschafkosten zijn laag

  • Pneumatiek is eenvoudig geschikt te maken voor toepassing in explosiegevaarlijke ruimten

  • Het installeren is relatief gemakkelijk

  • Het pneumatisch gereedschap is lichter dan de elektrische tegenhanger

  • Pneumatische componenten hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig opgebouwd, hierdoor is pneumatiek zeer betrouwbaar

Meer informatie nodig over pneumatiek?

Op de website van Ebora staat veel informatie over pneumatiek en de toepassing ervan. Het is dan ook zelfs mogelijk om pneumatiek aan te schaffen bij deze partij. Maar er is ook meer informatie te vinden over verschillende onderdelen; ventieleiland, luchtslang, cilinders, luchtverzorging, fittingen en snelkoppelingen en pneimapole. De partij Ebora heeft dus meerdere onderdelen beschikbaar, hierdoor is er altijd wel iets te vinden wat je nodig hebt voor de machines. Wil je meer weten over deze techniek toepassing? De experts bij Ebora helpen u graag verder.

https://ebora.nl/