Debandzooi
Image default
Media

Overtuig je prospect met een explanimation

Overtuig je prospect met een explanimation

Iedereen die weleens wat moet verkopen kent het gevoel van frustratie dat ontstaat wanneer de klant niet begrijpt dat jouw dienst of product hem het leven een stuk makkelijker zou maken. Het gaat dan niet over de klant die twijfelt of hij met jou in zee wil, maar om de klant die oprecht niet begrijpt welke waarde jouw aanbod voor hem heeft. Terwijl het voor jou zo duidelijk is als zijn kan dat je hem echt een oplossing biedt. Dat je klant niet net zo enthousiast is als jij heeft misschien niets te maken met het product. Het kan zijn dat dit ligt aan de uitleg. Niet omdat jij een slechte uitlegger bent, maar omdat je stijl niet past bij de manier waarop je klant nieuwe informatie verwerkt.

Leerstijlen

Het is een bekend gegeven dat iedereen op een andere manier leert. De een leest het liefst een tekst, een ander luistert het liefst naar een uitleg. En weer een derde wil het voor zich zien. Bij elke leerstijl hoort een bepaalde manier van uitleggen.

Wat zou het mooi zijn als er één enkele methode was die aansluit op alle verschillende leerstijlen. Guess what? Die bestaat: de explanimation.

Wat is een explanimation?

De explanimation, ook wel uitleganimatie, is een korte animatie video waarin een complex verhaal helder wordt overgebracht. Een voice-over vertelt het belangrijkste wat er over het onderwerp te vertellen valt, terwijl visuele elementen (zoals karakters en omgeving) en tekst dit verhaal ondersteunen. Daardoor geef je de kijker een uitleg die past bij alle drie de leerstijlen.

Krachtige tool

De explanimation is een geweldig medium om de klant te laten zien wat je aanbod voor hem kan betekenen. Je kunt de belangrijkste verkoopargumenten op een rijtje zetten en een vereenvoudigde demonstratie geven van wat jouw klant aan je aanbod heeft. Zelfs abstracte, niet-tastbare, voordelen kunnen in een explanimation worden gevisualiseerd.

Hierdoor is de explanimation een prachtige tool om je klant te laten zien wat hij mist wanneer hij niet met jou in zee gaat. Een explanimation helpt je om omzet te genereren. Vanaf nu wil je dus nooit meer zonder explanimation in je gereedschapskist op klantbezoek.

 

https://donkermedia.nl/explanimation/

Gerelateerde artikelen

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden bij de verhuur van audiovisueel materiaal

Artiesten boeken