Kies voor een bronsgieterij met meer dan 20 jaar ervaring

22 feb

Kies voor een bronsgieterij met meer dan 20 jaar ervaring

Een bronsgieterij met meer dan 20 jaar ervaring. Dat is waar Atelier 80 voor staat. Heeft u een ontwerp gemaakt of heeft u een idee voor een beeld in gedachten wat u graag tot uitvoering wilt brengen? Bij Atelier 80 kunt u terecht voor het vervaardigen van uw kunstwerk. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.

Brons laten patineren in de bronsgieterij

Bent u al bekend met beelden gieten? Voor het geven of krijgen van een persoonlijk cadeau is dit een weloverwogen keuze. Patineren is het versneld laten oxideren van brons. Hierbij spelen drie factoren een grote rol: warmte, tijd en zuren. Door het patineren ontstaan er kleuren in het brons die op natuurlijke wijze tot stand komen door de invloed van zuurstof op brons. Denk hierbij aan de kleuren groen en zwart. Wit, blauw en roestkleur zijn niet-natuurlijke kleuren. Om een egale structuur te krijgen, wordt het kunstbeeld door een zuurbad of door het stralen met een straalmiddel behandeld. De giethuid verdwijnt en er ontstaat een nieuwe textuur. Patineren geeft uw beeld dus een nieuwe look. Aan u of u bij Atelier 80 voor patineren of een andere afwerkingstechniek kiest.

De bronsgieterij giet beelden volgens de ‘verloren-was’ methode

Bent u al bekend met de brozen beelden van Atelier 80? Hiervoor worden professionele technieken gebruikt. De ‘verloren-was’ methode is een veelgebruikte techniek voor het gieten van onder andere brons, aluminium en messing. In de bronsgieterij begint het allemaal met het maken van een rubberen mal en epoxyhars van het wassen of kleien ontwerp. De was wordt in de mal gegoten waarna het wassen model in een vuurvaste massa ingebed wordt. Als de was is gesmolten en de kap gedroogd is, wordt het brons in de holte die ontstaan is gegoten. Na dit proces worden de giet- en ontluchtingskanalen afgezaagd. Nu kan het gietsel uit de mal gehaald worden en de gaten dichtgelast of dichtgetimmerd worden. Voor een verbluffend eindresultaat kan het beeld in de bronsgieterij gepolijst, geschuurd of gepatineerd worden.

By