Kater voorkomen? 7 anti kater tips

8 jan

Kater voorkomen? 7 anti kater tips

Een dag met een kater rondlopen is nooit fijn, en dan zijn er naderhand wel remedies die helpen, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan oplossen. Om die reden hebben wij 7 tips tegen een kater op een rijtje gezet waarmee jij een kater voorkomen kunt als je toch alcohol gaat drinken.

De anti kater pil

Een erg simpele manier om de kans op een kater aanzienlijk te verkleinen is het nemen van een anti kater pil voordat je gaat drinken. Een anti kater pil bevat meestal het stofje asparagine en dit stofje ondersteunt de lever in het afbreken van alcohol en versnelt hierbij ook dit proces. Bovendien maakt asparagine het bloed schoon en is de anti kater pil hierdoor ideaal om een kater te voorkomen.


De anti kater pil

Drink tussendoor

Dankzij de alcohol droog jij je lichaam uit, je moet namelijk regelmatig naar de wc en raakt veel vocht kwijt. Deze uitdroging zorgt voor veel katersymptomen, en deze kun je tijdens het drinken en ook ervoor al tegengaan door regelmatig te water drinken.

Krijg je vitaminen binnen

Jouw lichaam gebruikt veel mineralen en ook vitaminen om de alcohol te neutraliseren, een tekort aan vitaminen in jouw lichaam geeft je een brak gevoel en dus is het verstandig om voor het stappen deze vitaminen al aan te vullen door veel fruit te eten en ook een multivitaminen te nemen.

Drink lichte drank

Donkere drank als whisky of tequila is donkerder doordat er meer gifstoffen inzitten, hier zal je dus ook een heftigere kater van krijgen. Vermijd deze drank dus en ga voor gin of witte wijn om een kater te voorkomen.

Leg een bodem

Je hebt het vast weleens gehoord, maar het werkt echt. Wanneer je vooral vettig eten in jouw maag hebt absorbeert dit de alcohol en komt het direct jouw bloed binnen. Dit verschil zal je de volgende ochtend zeker merken.

Drink niet te snel en niet te veel

Natuurlijk weet je wel dat dit zo is, maar we zetten hem toch maar tussen de tips tegen een kater. Wanneer je te snel of te veel drinkt krijgt jouw lever de kans niet om de alcohol af te breken en zullen gifstoffen zich ophopen die jou dat brakke gevoel geven

Probeer het bij één soort alcohol te houden

Wanneer je verschillende soorten alcohol door elkaar drinkt krijg je ook verschillende gifstoffen binnen en dit maakt het voor de lever nog ingewikkelder om alles af te breken, zodoende duurt het langer om de alcohol af te breken en zit je de volgende dag met een grotere kater

Met deze tips kun je grotendeels een kater voorkomen zonder te veel in te leveren. Het zijn een paar handige trucs gecombineerd met het verstand om niet te veel te drinken die jou een leuke avond zullen bezorgen zonder al het spijt de volgende ochtend. Als dat niet de ideale combinatie is dan weet ik het ook niet meer.

By