Debandzooi
Image default
Auto's en Motoren

Ideale auto's voor een weekendje weg

Op zoek naar een ideale auto voor een weekendje weg? Dat hangt natuurlijk af hoe ver je moet reizen en met hoeveel personen je op vakantie gaat voor een weekendje weg met de auto. Veel autoverhuurbedrijven hebben hun auto’s in bepaalde klasse of groepen ingedeeld. De meest gekozen huurauto komt uit groep A. Dit zijn kleine compacte auto’s zoals een Toyota Aygo, een Fiat Panda of een Skoda Citigo. Hier passen maximaal 4 personen in, maar er is geen ruimte voor 4 koffers. Een huurauto uit groep A is ideaal voor als je al op je bestemming bent en de boel wilt verkennen. De huurauto’s uit groep A zijn klein, dus parkeren gaat vaak ook makkelijk. Je kunt ze vrijwel overal kwijt. Echter zijn deze auto’s niet handig voor verre vakanties waar je met een groep vrienden naar toe wilt rijden en daarnaast nog koffers mee hebt. Deze gaan hoogstwaarschijnlijk niet passen in de kofferbak. 

Welke huurauto heb je nodig?

Voor een weekendje weg naar een veel verdere bestemming, raden we een huurauto uit groep B. Dit kost iets duurder, maar dan heb je wel een ruimere wagen. Dit zijn auto’s zoals een volkswagen Polo, een Hyundai i20 of een Peugeot 208. Deze auto’s hebben plaats voor 5 personen en hebben een iets meer ruime kofferbak. Ze zijn ook wat luxer en meer comfortabel dan een huurauto uit groep A. Daarom kosten ze ook iets duurder in prijs.

Verschillende soorten auto’s

Voor een weekendje weg naar Rhodos of als je simpelweg een auto wil huren voor een paar dagen of meer op het eiland Rhodos dan is een huurauto uit groep A, meer dan genoeg. Rij je liever comfortabel dan kun je natuurlijk ook een auto uit groep B kiezen. De prijsverschil is niet al te groot. Autohurenrhodos.nl biedt verschillende auto’s aan voor een relatief goedkoop bedrag. Daarnaast hoef je geen zorgen te maken om verborgen kosten, want die zijn er niet. Alle auto’s zijn volledig All Risk verzekerd zonder eigen risico. Bovendien kun je ten alle tijden je reservering kosteloos wijzigen of annuleren. Super handig natuurlijk tijdens de pandemie.

Ga je op vakantie met een groep vrienden? Dat is ook geen probleem. Autohurenrhodos.nl verhuurt ook busjes zoals een Fiat Doblo of een Volkswagen Caddy. Beide busjes hebben plek voor 7 personen. Ideaal natuurlijk voor een groep vrienden op Rhodos om het eiland te verkennen.