Houd u aan de normen als u ladders gaat keuren

Als u regelmatig met ladders en andere soorten draagbaar klimmaterieel werkt, is het belangrijk om deze met enige regelmaat te laten keuren. Hierdoor weet u zeker dat het materieel in orde is en voorkomt u dat er gevaarlijke situaties zullen ontstaan. Maar hoe worden ladders dan eigenlijk gekeurd? Vaak gebeurt dit op basis van het Arbeidsomstandighedenbesluit en diverse NEN normen. Een belangrijke norm is de NEN 2484 Draagbaar Klimmaterieel, Ladders en Trappen. Deze beschrijft alle eisen die worden gesteld aan de constructie, het onderhoud, het gebruik en de beproevingen van ladders, trappen en ander klimmaterieel. Deze norm is vaak erg belangrijk voor de keurmeester bij het keuren van ladders. Een professionele inspectiedienst kan vaak ook andere keuringen uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld vaak ook een NEN 1010 installatie tester langs laten komen.

Volg een cursus om professioneel NEN 1010 installatietester te worden

Wilt u graag elektrische installaties inspecteren? Dan is het belangrijk om alles te weten over de NEN 1010 norm. U kunt hiervoor een speciale cursus volgen. Tijdens deze cursus leert u alles wat u moet weten om aan de slag te gaan als professionele NEN 1010 installatie tester. Zo leert u alles over de Nederlandse normen die gelden voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. De norm is sinds 1 januari 2017 ingrijpend veranderd. Daarom is het ook als u al werkzaam bent als NEN 1010 installatie tester zeker aan te raden om u door middel van deze cursus te laten bijscholen. Vaak biedt een dergelijk opleidingsinstituut ook andere cursussen aan. Zo kunt u ook leren ladders te keuren of woning te inspecteren op basis van NTA 8025.

Gemakkelijk inschrijven voor cursus NEN 1010 installatietester

Wilt u alles leren over het keuren van ladders? Of is het wellicht meer iets voor u om een gecertificeerd NEN 1010 installatie tester te worden? Volg dan een cursus bij Omega. U kunt zich zeer gemakkelijk voor een van de vele inspectie- en keuringscursussen inschrijven. U selecteert de cursus van uw keuze. Dat kan bijvoorbeeld de cursus voor het keuren van ladders of die voor NEN 1010 installatie tester zijn. Vervolgens kiest u de locatie en data die u het beste uitkomen. Na het invullen van uw gegevens, bent u meteen ingeschreven. Daarna hoeft u uw aandacht alleen nog maar te besteden aan het volgen en afronden van de cursus.

0