Debandzooi
Image default
Toerisme

EEN WEEKEND BLANKENBERGE

blankenberge belgium

Onlangs vroeg iemand of we Blankenberge willen (her) ontdekken? Nu moet ik toegeven dat ik maar één keer in Brandenburg ben geweest. We hebben een keer gegeten bij Oesterput (waarschijnlijk het bekendste kreeftenrestaurant van de Noordzee). Door modieuze rebranding en herpositionering van hun imago en stad, trokken ze ons naar Blankenberge. Conclusie: We zijn erg blij om te ontdekken dat we zijn getransformeerd van een lichte Maggi-wijn naar een gezellige badplaats; met een vleugje nostalgie (in de vorm van Art Deco), mooie strandtentjes, heerlijk eten en toffe interieurwinkels !

Gaudi van de lage landen

Hou je van een beetje nostalgie en bouwstijl? Dan is het Beauty Times Center jouw plek om naartoe te gaan! Om precies te zijn, dit is een prachtige villa, gebouwd in 1894, behorend tot het mooie tijdperk, ideaal om een ​​leuke tijd door te brengen. In het museum leer je meer over de badplaatsen van vroeger, maar voor mij is de grootste troef het dakterras. Op het dakterras waan je je in het Güellpark van Barcelona, ​​maar nu kun je de pittoreske Blankenberge kerktoren bewonderen.

Salito beach

De zon roept, we hebben dorst! Knock is echter niet langer de enige kuststad met mooie strandtentjes, en Salito Beach is een van de populaire trekpleisters in Blankenberge. We hebben het comfortabel gemaakt in de hoek tussen rieten parasols en palmbomen – check nu het vakantiegevoel! Uiteraard is Salito Beach gespecialiseerd in cocktails, en daar heb ik vooral aan gedacht: Wild Africa, het smaakt meer naar iets! Helaas was er geen tijd meer om te eten, na een strandwandeling en de veerboot naar het restaurant stond het eten al op ons te wachten.

Cabo

In Cabo kunnen we genieten van de tapaskaart van de haven van Blankenberge! U kunt dineren op de eerste verdieping van het interieur van de prachtige interieurarchitect Lieven Musschoot (nog bekend van mijn vorige werk DARK). Na het diner kun je overnachten aan de bar op de eerste verdieping. Zowel het restaurant als de bar hebben een terras met prachtig uitzicht.

De tien bijgerechten van de chef zijn zo aangenaam als de tong. De chef doet zijn best om van elk gerecht een kunstwerk te maken, dus elk gerecht moet gefotografeerd worden. Als foodies kunnen we ons hier prima vermaken! In Cabo bieden ze een driegangenmenu aan voor 45 euro en een Spaans tapasmenu voor een 10-gangenmenu voor 50 euro.

Watertaxi

Hij was trots op zijn gloednieuwe schip en liet ons op het dek zitten en rustig de haven uit varen. Voor Michel hoort daar uiteraard een flinke scheut gin bij, wat de toon heeft gezet! In open water kunnen we sneller rijden, ik kan de wielen zelf overnemen, de grootste! Dit is echt een interessante en originele manier om uw dag op zee af te sluiten. Een reis van 35 minuten kost 20 euro per persoon.

Overnachten in St. Sauveur

We kunnen overnachten in Design hotel St. Sauveur, op loopafstand van het strand en vlakbij de winkelstraat. Naast de uitstekende ligging heeft het hotel ook een eigen parkeerplaats (wel reserveren), erg handig! Onze kamer is super ruim, maar je kunt een kamer hoger dan de eerste verdieping vragen omdat we wat last hebben van nachtlawaai. Wat het ontbijt betreft, je zult zeker geen honger hebben, het is erg rijk, inclusief champagne (oh ja, de real deal). Ik had een beetje honger naar het “designhotel”, de kamer was schoon en netjes, maar ik denk dat de andere faciliteiten in het hotel relatief standaard zijn. In Saint Sovre overnacht je al vanaf 105 euro, inclusief ontbijt.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html