Debandzooi
Image default
Oog Laseren

Al eens gedacht aan ooglaseren?

Ooglaseren als je bijziend of verziend bent

Of je nu bijziend of verziend bent of een cilinder hebt. In alle gevallen is ooglaseren een gepaste ingreep voor jou. Voordat deze behandeling uit wordt gevoerd, vindt een uitgebreid vooronderzoek plaats. Hierdoor kan er direct worden bepaald of je ogen geschikt zijn voor het laseren. Maak je maar geen zorgen, ongeveer 75% van de mensen komt in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Meer weten over het laseren? Lees dan vooral verder!

Tussen de 18 en de 60 jaar oud

Om in aanmerking te komen voor deze behandeling dien je tussen de 18 en de 60 jaar oud te zijn. Daarnaast is je oogsterkte minimaal zes maanden stabiel en je hebt een goede algemene gezondheid. Draag je op dit moment lezen of een bril? Dan moet je sterkte tussen de -10 en +4 liggen om de behandeling uit te kunnen laten voeren. Het laseren van je ogen is niet mogelijk bij bepaalde ziektes. Denk hierbij aan staar, trombose aan het oog, oogontstekingen, onstabiele diabetes en maculadegeneratie. Uiteraard worden deze ziektes en meer uitgebreid met je besproken.

Ogen laseren is 100% veilig

Het laseren van je ogen kan in de eerste instantie eng en spannend aanvoelen. Veel mensen denken dat het snijden in je ogen pijnlijk is en niet goed voor je zicht kan zijn. Maak je hier maar geen zorgen over, deze behandeling is zover doorontwikkeld dat je geen pijn ervaart én je bent verzekerd van een veilige ingreep. Het enige dat er ‘mis’ kan gaan, is dat je wazig zicht ervaart. Dit betekent dat je lenzen of een bril moet blijven dragen. Echter is dit risico minder dan 1%. Eventuele andere complicaties zijn vandaag de dag door oogartsen goed te verhelpen en worden direct gecorrigeerd.