Debandzooi
Image default
Aanbiedingen

Acht dingen om te overwegen bij het kopen van een wake up light

Wake-Up wekkers zien er echt cool uit. Wie wil er nou niet een wekker die de zonsopgang voor je simuleert? Voor mij is een wekker die de zonsopgang simuleert een van die weinige dingen die ik altijd al wilde kopen, maar ik heb nooit de laatste stap gezet om dat te doen. Hier zijn 8 dingen die je moet overwegen voordat je een wake-up light wekker koopt:

 

Opzoek naar de beste Wake up light voor jou? Ga dan naar de Slaapwijsheid website. 

 

Heb ik echt een wake-up light wekker nodig?

De eerste vraag om over na te denken is, of je eigenlijk wel een wake-up wekker nodig hebt. Ik weet het, het ziet er gewoon heel cool uit en het is een verleidelijke aankoop. Maar voor uw besparingen is het belangrijkste om na te gaan of u er eigenlijk wel een nodig heeft.

 

Wat bereik ik door er een te kopen?

U moet ook zeker weten wat u wilt bereiken met de aanschaf van een wekker. Dit kan in de eerste plaats voor de hand liggen: Je wilt vlot wakker worden en je niet meer elke ochtend als vuil voelen. Maar voor sommige mensen is het nog meer dan dat. Echt, mensen willen elke mogelijke use-case uit hun wake-up alarm halen.

 

Wie gaat de wake-up light gebruiken?

Gaat u hem zelf gebruiken? Of is het voor uw zoon of dochter? Er zijn verschillende wekkers voor zonsopgang verkrijgbaar. De meeste zijn voor volwassenen, maar er zijn er ook voor kleine kinderen. Deze zijn meestal gemaakt van siliconen of soortgelijk materiaal om breukbestendig te zijn zodat je kind hem niet echt kapot maakt.

 

Welke kleuren wekkers voor zonsopgang zijn het beste om wakker te worden?

Wetenschappers zeggen meestal dat blauw licht het slaaphormoon melatonine blokkeert en ons daarom wakker maakt. Ik denk echter dat wakker worden in blauw licht behoorlijk oncomfortabel zou zijn. En daarom gebruiken de meeste wekkers die de zonsopgang nabootsen zonsopgangskleuren om je op een natuurlijke manier wakker te maken.

Bij sommige wekkers kun je de kleuren aanpassen aan je eigen voorkeur. Gebruik echter geen andere kleur dan de (meestal) vooraf ingestelde kleur van het zonlicht. Onthoud dat u uw zonlicht-simulerende wekker wilt gebruiken zoals hij bedoeld is.

 

Moet ik meerdere alarmen kunnen instellen?

Sommige wekkers met wekkerlicht hebben de mogelijkheid om meerdere wekkers in te stellen, andere niet. Meerdere alarmen kunnen handig zijn als u uw slaapkamer deelt met uw partner en u beiden op verschillende tijden wakker moet worden.

 

Is een ingebouwde FM-radio noodzakelijk?

Net als bij de vorige overwegingen, zou ik zeggen: Koop geen wake-up light wekker voor zijn nevenfuncties. Omdat je in de eerste plaats gewoon een wekker met zonlicht koopt, wordt hij meestal geleverd met verschrikkelijk slecht en blikkerig klinkende luidsprekers.

 

Welke prijscategorie past het best bij mij?

Probeer niet om geld te besparen op uw nachtrust. Als u spullen van goede kwaliteit koopt, helpt u uw slaap op de lange termijn. Terwijl het kopen van goedkope spullen die gemakkelijk kapot gaan en moeilijk te hanteren zijn, uw slaapkwaliteit en -duur zelfs zal verslechteren. En het zal uw zenuwen kapot maken.

 

Ga ik de wake-up light wekker wel gebruiken?

En hier komt de grootste vraag van allemaal. Gaat u de wekker met wake-up light wel gebruiken? We hebben allemaal al zo vaak meegemaakt dat we iets kopen dat we echt cool vinden, maar dat na een paar dagen of weken niet meer voor ons doet dan stof verzamelen.

 

Opzoek naar meer producten om te vergelijken of andere slaap tips? Kijk dan op de Slaapwijsheid website!

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/wake-up-light/