Debandzooi
Image default
Dienstverlening

5 redenen waarom uw bedrijf dient te investeren in leiderschapstraining

Waarom zouden bedrijven moeten investeren in persoonlijk leiderschapstraining als hun belangrijkste afweging is om winst te maken? Het antwoord is simpel. Bedrijven zouden moeten investeren in het trainen van leiders en toekomstige leiders juist vanwege het feit dat het belangrijkste doel is om winst te maken. Niet iedereen heeft de aangeboren kwaliteiten om mensen te leiden en bedrijven naar de top te brengen. Daarom leggen de meeste bedrijven tegenwoordig de nadruk op het trainen van het brein voor diegene die het bedrijf leiden om zo competitief te blijven. 

Ondernemers zouden persoonlijk leiderschapsontwikkelingsprogramma’s niet als kosten moeten zien maar als een cruciale investering in het succes van het bedrijf. Bedrijven die investeren in de training van hun leiders, zeker front-line managers reppen van de volgende voordelen: 

Verbeterde prestaties – een van de belangrijkste redenen waarom executives niet goed het personeel kunnen managen is vanwege het gebrek aan leiderschapskwaliteiten en vaardigheden. Leiderschapstraining creeert een diepgaand effect op de algehele prestaties van managers door ze te helpen met het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om werknemers te motiveren, conflicten op te lossen en probleemgebieden aan te kunnen pakken. De meeste managers worstelen hier in het begin van hun promotie mee en geen nieuwe leider wordt competent genoeg tot na een uitgebreide training, coaching en opgedane ervaring. 

Verbeterde werving –  vandaag de dag zijn mensen op zoek naar een werkomgeving die persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleert. Voor de meeste werknemers betekent dat dat training net zo belangrijk is als hun salaris. Een effectief trainingsprogramma werft de juiste mensen met de juiste instelling. Ontwikkeling van vaardigheden komt later. 

Hoge retentie – als werknemers voelen dat een bedrijf graag in hun wil investeren zodat ze hun vaardigheden en kennis kunnen verbeteren, zijn ze eerder geneigd om langer bij dat bedrijf te blijven werken. 

Verbeterde productiviteit – een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is om de productiviteit van werknemers te verbeteren. De manier waarop managers omgaan met het personeel heeft direct weerslag op de productiviteit en organisaties met een efficiënt leiderschapontwikkelingspgrogramma laten een verbeterde productiviteit van wel 25 – 200% zien. Het inhuren van de juiste mensen en minder verloop van goede werknemers resulteert tevens in een betere output. 

Meer winstgevendheid – als een bedrijf wordt gerund door goede leiders met hardwerkende en productieve werknemers zal dit bedrijf profiteren van minder kosten en hogere winsten. Managers die professioneel getraind zijn in hoe het personeel te leiden richting de doelen van een organisatie, kunnen een significantie bijdrage leveren aan het bedrijf door middel van versterkt management en communicatievaardigheden. 

Uiteindelijk dienen bedrijven te investeren in het op regelmatige basis trainen van hun leiders. Voortdurende training helpt ze om goed uitgebalanceerde beslissingen te maken waarmee het bedrijf naar grote hoogte gestuwd kan worden. 

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training