Debandzooi
Image default
Auto's en Motoren

4 Dingen om rekening mee te houden als je net je rijbewijs hebt gehaald

Gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs! Nu dat je je rijbewijs halen achter de rug is, kan je eindelijk de weg op. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden na het behalen van je rijbewijs. Lees daarom hier met welke zaken je rekening moet houden als je net je rijbewijs hebt gehaald.

1. Op de weg worden je rijvaardigheden echt op de test gesteld

Als je je rijbewijs hebt gehaald is het tijd om de weg te betreden. Op de weg heb je te continue te maken met ander wegverkeer zoals brommers, fietsen en voorbijgaande voetgangers. Houdt er rekening mee dat de sfeer die je op de weg ervaart compleet anders zal aanvoelen dan de sfeer dat je gewend was tijdens je rijlessen.

2. Maak het niet te gek voor jezelf

Wanneer je de eerste paar keren de weg betreedt, is het verstandig om het rustig aan te doen. Stap niet gelijk in de auto voor een lange autorit over de snelweg, maar begin met het rijden van korte afstanden. Probeer drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden, zodat je jezelf niet laat opjagen door ander verkeer op de weg. Op deze manier bouw je het vertrouwen in het rijden rustig en veilig zonder enige problemen op.

3. Schaf een goedkope eerste auto met een goede verzekering aan

Natuurlijk wil je met je nieuwe rijbewijs graag in een mooi auto rijden. Echter is het veel verstandiger om voor je eerste auto een goedkoper model aan te schaffen, omdat je nog moet wennen aan het rijden op de weg. Zodra je je eenmaal prettig voelt op de weg en zelfverzekerd auto kan rijden, kan je een wat duurder model aanschaffen dat precies bij je past.

4. Ga er op uit met vertrouwde mensen

Ten slotte is erg geruststellend als je iemand hebt die met je meerijdt wanneer je voor de eerste paar keren de weg op gaat. Vraag daarom aan een ouder of een vriend met een eigen autorijbewijs om samen met jou de weg op te gaan, zodat je lekker in je vel zit tijdens het rijden.